Alkmaar,
16
mei
2017
|
09:15
Europe/Amsterdam

Alkmaarse collega’s starten in nieuwe werkomgeving

De meeste Alkmaarse collega’s zijn maandag begonnen in de nieuwe werkomgeving in het A-gebouw van Hogeschool Inholland Alkmaar. Om de Alkmaarse medewerkers zich snel thuis te laten voelen hebben vestigingsdirecteur Dirk van der Bijl en strategisch relatiebeheerder Alex de Jager iedereen ontvangen en welkom geheten met een kop verse koffie en een croissant.

Deze start is een serieuze mijlpaal in het renovatietraject van de Alkmaarse hogeschool. Er is hard gewerkt om een omgeving te maken voor toekomstbestendig onderwijs, met eigentijdse, moderne voorzieningen. Dit alles in een duurzaam gebouw dat voldoet aan de nieuwste normen. Het A-gebouw is afgebouwd, het interieur is ingericht en alles wordt op zijn plek gezet. Tijdens de laatste Open Avond konden studiezoekers en collega’s alvast binnenkijken om de green walls, lounge areas en het bijzondere lichte interieur te bewonderen. De architect heeft zich laten inspireren door een stadspark.

Moderne leer- en werkplekken
In het vernieuwde A gebouw is een grote diversiteit aan ruimtes. De leer- en werkplekken zijn ingericht met hulp en input van de Alkmaarse collega's. Uiteraard zijn er collegezalen en traditionele klaslokalen. Daarnaast zijn open en halfopen vergaderplekken, stilteruimtes, e-conferencekamers, kantoorruimtes en aanlandplekken in een huiskamerachtige setting. Ruimtes die aansluiten bij wat je op dat moment wilt doen. Bijvoorbeeld ongestoord werken of juist overleggen met elkaar of een Skype-meeting met collega's of studenten van een andere locatie. Ieder domein heeft zijn eigen etage, gekenmerkt door de kleurstelling van de vloer. Op de derde en vierde verdieping zijn praktijkruimtes voor Verpleegkunde en de Pabo ingericht.

Flexibel Leren en Werken
De werkplekken in Alkmaar zijn ingericht volgens het programma Flexibel Leren en Werken om een toekomstige omgeving te realiseren waarin collega’s op een moderne manier kunnen leren en werken. Ruimtes worden anders ingedeeld, medewerkers krijgen een laptop en de digitale omgeving wordt gemoderniseerd. Alkmaar gaat hierin voorop. De vernieuwde flexibele leer- en werkomgeving geldt wat het nieuwe werken betreft als pilot voor de rest van de locaties.

Digitaal landschap
Het digitale landschap is aangepast aan de behoefte van medewerkers en studenten en is zo georganiseerd dat het aansluit op de moderne vorm van onderwijs en samenwerken. Het aantal vaste computers is veel kleiner dan voorheen. Daarom heeft een groot aantal medewerkers in Alkmaar een eigen laptop, voorzien van de nieuwste versie van Microsoft Office 2016. Collega’s hebben daarmee altijd en overal de beschikking over informatie en documenten en kunnen makkelijker (digitaal) samenwerken.

Wat is waar?
Wat is waar te vinden? De verschillende verdiepingen zijn toebedeeld aan een domein en op de begane grond zijn veel algemene onderdelen en de ondersteunende diensten te vinden. Niet iedereen is overigens verhuisd, veel van de medewerkers van de technische opleidingen werken in de bestaande L-vleugel.

Van vloer tot vloer:

  • Begane grond – o.a. Servicepunt, receptie, decanen, evenementenzaal, ISO, WIR en het Studiekeuze Adviescentrum.
  • Eerste verdieping - Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica (voor zover niet in het L-gebouw), HOVO en Inholland Academy.
  • Tweede verdieping - Domein Business, Finance & Law, informatiespecialisten en onderwijslogistiek.
  • Derde verdieping - Domein Gezondheid, Sport en Welzijn en algemene flexwerkplekken.
  • Vierde verdieping - Domein Onderwijs en Innovatie.

Lessen onderwijsperiode 4 in B-, C-, D- en L-gebouw
Hogeschool Inholland Alkmaar heeft er voor gekozen om de lessen van onderwijsperiode 4 door te laten gaan in het B-, C-, D- en L-gebouw zodat het onderwijsrooster niet gewijzigd hoeft te worden tot aan de zomervakantie. Wel vinden de toetsen van periode 4 zoveel mogelijk in het gerenoveerde A-gebouw plaats, tenzij dat vanwege de benodigde faciliteiten nog niet kan.

Continuïteit vinden we belangrijk. Het lesrooster was niet 1-op-1 over te zetten naar het nieuwe A-gebouw. Voor na de zomervakantie wordt er een heel nieuw rooster gemaakt en studeren Alkmaarse studenten verder in het A- en L-gebouw.

Kennissessies
Vanaf 22 mei worden er in Alkmaar drie keer per week korte leerzame kennissessies georganiseerd. Tijdens deze sessies wordt er dieper ingegaan op handig en effectief (samen-)werken met Office 2016. Werk je in Alkmaar? Meld je hier alvast aan voor een van deze sessies. Je kunt inloggen met je Inholland-mailadres en wachtwoord.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.