Alkmaar,
22
december
2016
|
10:10
Europe/Amsterdam

Alkmaarse student pakt vierde titel bij NK Trampolinespringen

De vierde titel op rij bij het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen bereiken en dan ook nog eens de hoogste score behalen. Roel Teillers van de opleiding Werktuigbouwkunde bij Inholland Alkmaar kreeg het voor elkaar. Met het A1-team van trampolinevereniging Triffis won hij de hoofdprijs voor clubteams in de hoogste klasse. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Triffis organiseerden deze trampolinewedstrijden begin december bij Sportcomplex de Meent in Alkmaar. “We hebben er keihard voor getraind”, zegt Roel.

Vier op een rij
De Alkmaarse student en zijn teamgenoten Pascal Wiebering, Jimmy Demmers en Niamh Slattery behaalden in eigen huis een score van 149,640 punten. Na een spannende strijd verzekerde het A1-team zich van de vierde titel op rij. Roel: “Ik zat telkens bij het team, dat maakt het extra speciaal voor mij.” Hij legt uit dat de trampolinespringers zich aan de hand van de voorrondes plaatsten voor de finale. “De eerste springer van ons team die sprong een prima oefening maar had wel een paar punten laten liggen. We wisten toen dat we geen fouten meer konden maken.” De student Werktuigbouwkunde bewees ondanks de toegenomen druk een koele kikker te zijn en zette in de finale de hoogste score neer. “Ik probeerde niet te veel na te denken. Als ik eenmaal ben begonnen dan verdwijnt alle spanning.” 


Roel in actie tijdens de finale.

Koele kikker
De trampolinespringer traint zes dagen in de week. “Mijn sterke punten zijn dat ik mijn ding kan doen wanneer het moet. Ik kan goed presteren onder druk. Mijn teamgenoten kunnen dat ook”, vertelt Roel, die deze eigenschap het geheim achter hun succes noemt. De eerstejaarsstudent doet sinds zijn twaalfde aan trampolinespringen en heeft daarvoor op turnen gezeten. Hij geeft aan dat discipline erg belangrijk is bij deze sport. “Niet elke training is leuk, het gaat ook wel eens minder, maar om dat zo lang vol te houden heb je discipline nodig. Dat geldt ook voor een studie, anders lukt het niet.”

Volgens Roel is het belangrijk om geen angst te hebben als trampolinespringer. “Je springt zeven meter in de lucht. Je moet over die angst heen stappen om een goede trampolinespringer te worden.” Daarnaast vertelt hij dat behalve het mentale aspect, een juiste lichaamsbouw essentieel is bij deze sport. “Sterke benen en een goede core zorgen ervoor dat je sprongen gecontroleerd kan uitvoeren.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.