Alkmaar,
12
juni
2017
|
14:27
Europe/Amsterdam

Alkmaarse studenten pitchen ondernemingsplan bij Sociëteit De Dieu

Studenten

Met een pitch wisten tweede- en derdejaarsstudenten Business Studies aan Inholland Alkmaar diverse ondernemers te enthousiasmeren. Ze presenteerden vorige week dinsdag hun ondernemingsplan bij de Alkmaarse Sociëteit De Dieu. Netwerken en coaching stonden tijdens deze bijeenkomst centraal.

“We hopen dat deze succesvolle eerste bijeenkomst het begin is van een mooie traditie”, vertelt Bert Stuurman, locatiemanager (economische-opleidingen) bij Inholland Alkmaar.

Tientallen ervaren ondernemers uit de regio Alkmaar waren aanwezig, waaronder Allard Kaptein van Acerta Pharma. Hij startte de bijeenkomst met een boeiend verhaal over het opzetten van een eigen onderneming. “Daar zijn heel wat inspanningen voor nodig. Het gaat soms om duizelingwekkende bedragen”, aldus Kaptein, die zich bezighoudt met de ontwikkeling van baanbrekende medicijnen.

Daarna was het de beurt aan de studenten van de afstudeerrichting ondernemen. Ze presenteerden hun ondernemingsplan met onder meer als doel om een financiering rond te krijgen. Er kwamen leuke ideeën aan bod en de studenten kregen kritische vragen te verwerken zoals over de financiële haalbaarheid. Ook kregen de studenten de kans om zichzelf te pitchen en daarmee een stageplaats binnen te halen. Na afloop was er ruimschoots de gelegenheid om te netwerken.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.