Haarlem,
02
mei
2017
|
06:05
Europe/Amsterdam

Basistraining eHealth voor docenten GSW

Zorgrobot+Rose+helpt+ouderen+de+regie+over+hun+eigen+leven+te+houden.

Om op de hoogte te komen van de laatste ontwikkelingen rond e-health kunnen docenten en onderwijsontwikkelaars van het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) in mei en juni in Haarlem gratis een basistraining eHealth volgen. Aanmelden kan tot en met 18 mei door een e-mail te sturen naar Freia Heirman.

De mogelijkheden en het belang van e-health in de zorg nemen toe. Met behulp van informatiesystemen, zoals elektronische patiënten systemen, kunnen we informatie beter en efficiënter vastleggen en overdragen. Met apps en internettoepassingen leveren we zorg op afstand. Patiënten krijgen daardoor de mogelijkheid om langer zelfstandig in de thuissituatie te blijven en zorg kan efficiënter geleverd worden. De vraag is niet of we e-health in de zorg willen gebruiken, maar hoe we de mogelijkheden die e-health biedt zo goed mogelijk kunnen benutten.

Opleidingen ontkomen er niet aan om nieuwe studenten op te leiden die kunnen werken met e-health. Maar hoe pak je dat als docent aan als je er zelf nog niet goed van op de hoogte bent?

Drie bijeenkomsten
In drie bijeenkomsten van 09.15 tot 11.45 uur op 30 mei, 6 juni en 13 juni maak je kennis met e-health en wat dat kan betekenen voor jouw opleiding.

De volgende vragen staan centraal:

  • Wat is e-health?
  • Welke soorten e-health bestaan er en wat betekent dit voor zorgvragers en zorgprofessionals?
  • Wat zijn succesfactoren en belemmeringen van e-health?
  • Hoe kan e-health in de eigen opleiding worden ingezet?

Voor wie is de basistraining eHealth bedoeld?
De basistraining eHealth is bedoeld voor docenten en onderwijsontwikkelaars van het Domein GSW die willen weten wat de laatste ontwikkelingen rondom e-health zijn en wat dit kan betekenen voor de eigen opleiding. Het resultaat is dat je de mogelijkheden van e-health in het curriculum van de eigen opleiding kunt beschrijven.

Waarom deze basistraining?
Het Domein GSW wil graag dat studenten klaar zijn voor een toekomst waarin e-health een plaats heeft in het beroep. Daarvoor is het belangrijk dat docenten op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en mogelijkheden van e-health en dat ze de nieuwe vaardigheden die daarbij horen over kunnen brengen. Met deze basistraining helpen we je hierbij.

Resultaat
Na het volgen van deze basistraining heb je de mogelijkheden van e-health in het curriculum van de eigen opleiding beschreven.

Locatie en docenten
De basistraining eHealth voor docenten wordt aangeboden op de Inholland-vestiging Bijdorplaan 15 Haarlem. Docenten zijn Laurence Alpay (associate lector eHealth) en Rob Doms (opleidingscoördinator  van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice).

Aanmelden

Docenten en onderwijsontwikkelaars kunnen deze basistraining gratis volgen. Aanmelden kan t/m 18 mei 2017 door een e-mail te sturen naar freia.heirman@inholland.nl.

Vervolg: experttraining eHealth voor docenten
Na de basistraining kun je je aanmelden voor een vervolgtraining. In drie bijeenkomsten van 09.15-11.45 uur op 11 september, 25 september, en 9 oktober werk je in een team en onder begeleiding van experts aan een onderwijseenheid ten behoeve van het curriculum van de eigen opleiding. Aanmelden door een e-mail te sturen naar Freia Heirman.