Alkmaar,
06
april
2017
|
12:47
Europe/Amsterdam

Betaalde stageplekken voor Alkmaarse Pabo-studenten

De schoolbesturen van stichtingen Flore (Heerhugowaard), Ronduit (Alkmaar), Surplus (Schagen) en Meerwerf (Den Helder) bieden betaalde stageplekken voor vierdejaars Pabo-studenten van Inholland Alkmaar. De vier besturen uit de regio Noord-Holland Noord willen op deze manier goede aanstaande basisschoolleraren aan zich binden. Door ze te betalen kunnen de stagiairs eventuele bijbanen opzeggen en zich (nog) meer focussen op hun rol voor de klas.


V.l.n.r: Cobie Bruin, teamleider Pabo Alkmaar, Henk Uri (Meerwerf), Nils Heijst (Ronduit), Ap Strampel (Surplus), Siebrand Konst (Flore).

De Pabo Alkmaar tekende woensdag 5 april een convenant met de schoolbesturen bij Inholland Alkmaar om de Leraar-in-opleiding (LIO)- stageplekken mogelijk te maken. De nieuwe overeenkomst komt er op neer dat Alkmaarse Pabo-studenten een betaalde stageplek krijgen bij een van de vier stichtingen en de aangesloten basisscholen. Inholland wil op deze manier het studeren volgens het studieplan stimuleren. Studenten die in het derde jaar van hun opleiding helemaal bij zijn met hun studie komen in het vierde jaar in aanmerking voor de betaalde stageplek.

Het aantal betaalde LIO-stageplekken staat niet vast. De verwachting is dat dit jaar ongeveer vijftien studenten van de overeenkomst gebruik gaan maken. Andere schoolbesturen hebben de Pabo van Inholland Alkmaar inmiddels ook laten weten belangstelling te hebben in een soortgelijke samenwerking.

Om samen zo goed mogelijk leraren op te leiden werkt Inholland Alkmaar al op verschillende terreinen met genoemde stichtingen samen. De schoolbesturen helpen bijvoorbeeld tijdens Open Dagen van Inholland om aankomende studenten enthousiast te maken voor het vak leerkracht. Belangstellenden kunnen ook een dagje meedraaien op één van de vele basisscholen van de stichtingen. Daarnaast is een speciale route opgezet om vwo-scholieren te interesseren voor een driejarige hbo-opleiding en is er begonnen met de opzet van een regionaal onderzoekscentrum.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.