Den Haag,
29
juni
2017
|
13:06
Europe/Amsterdam

Bloemen voor VSBfonds-bursalen

Vier (bijna) afgestudeerde Inholland-studenten werden afgelopen week bij Inholland Den Haag gefeliciteerd door collegevoorzitter Jet de Ranitz. De vier ontvingen namelijk de VSBfonds Beurs. In totaal kregen zes studenten van onze hogeschool na een pittige selectieprocedure deze beurs voor een vervolgstudie of onderzoek in het buitenland. Zij werden gekozen na een strenge schriftelijke en mondelinge selectie. Het gaat om beurzen van 7.000 euro voor een eenjarige studie en 10.000 euro voor een tweejarige studie.

Jesse Kapiteijn, Vincent Bijman, Julian Somberg, Anne-Sophie Bauer, Wouter Heemskerk en Tom van Dee doorliepen met succes de grondige selectieprocedure van het VSBfonds. Onderdeel van de procedure was een motivatiebrief en een gesprek met de selectiecommissie, met daarin onder andere docenten en Jet de Ranitz, voorzitter College van Bestuur van Inholland. Studieresultaten zijn niet allesbepalend voor de commissie – er wordt ook gelet op de passie, motivatie, maatschappelijke betrokkenheid en ‘extra’ activiteiten van de aanvragers.

Zes Europese bestemmingen
Jesse studeerde International Business & Management Studies (nu IBIS en Business Studies) en zal bij de Hochschule Ausburg in Duitsland de master in International Business and Finance volgen. Vincent deed dezelfde studie en start straks de opleiding Msc. Air Transport Management aan de University of Cranfield in de UK. Julian volgde bij Inholland Luchtvaarttechnologie en gaat naar het Zweedse Lulea om daar de master Composite Materials te studeren. Anne-Sophie, alumnus van Tourism Management, reist naar Israël om daar aan de Tel Aviv University de master Conflict Resolution & Mediation te volgen.

Wouter Heemskerk, student HBO Rechten, was afwezig omdat hij zijn scriptie moest verdedigen - hij is overigens geslaagd. Wouter gaat in augustus naar de University of Tartu in Estland voor de Master International Relations and Regional Studies. Ten slotte gaat Tom van Dée, alumnus van Bedrijfseconomie, naar de Universität Liechtenstein voor een master’s degree in Finance.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Simon Palser
30
June
2017
Congratulations to all concerned (including Inholland colleagues)!