Rotterdam,
23
december
2016
|
14:58
Europe/Amsterdam

Business School Rotterdam: tips en trucs uit de praktijk van ondernemen

Business+School

Havisten en mbo-leerlingen met interesse voor een economische studie konden vorige week donderdag terecht bij Inholland Rotterdam. Daar vond het tweede dagprogramma plaats van de Business School, die dit jaar over start-ups gaat. Tijdens deze dag kozen leerlingen en eerstejaarsstudenten Business Studies uit acht masterclasses met onderwerpen als ondernemingsvaardigheden, juridische zaken en financieringsmogelijkheden. Dat alles ter inspiratie voor hun eigen ondernemingsplan.

De Business School is een programma voor havisten (met een economisch profiel) en mbo'ers die interesse hebben om een economische studie van Inholland te volgen: Business Studies, (Associate degree) Bedrijfseconomie of Accountancy. De aftrap van dit Business Schoolprogramma was op 17 november tijdens de Global Entrepreneurship Week Rotterdam. Dit jaar staan tijdens de vier bijeenkomsten start-ups centraal. De deelnemers hebben als opdracht om zelf een businessplan te schrijven. Op de eerste dag kregen ze twee lezingen en begeleiding door docenten om tot een goed eerste idee te komen. Deze tweede dag kregen ze masterclasses, om zo de kennis op te doen die nodig is voor de uitwerking van hun plan.

Gevarieerde sprekers
De vele masterclasses waren helemaal volgeboekt door leerlingen en studenten. Sabine Biesheuvel van BlueCity leidde de dag in en vertelde over de culinaire mogelijkheden in het voormalige zwembad Tropicana. De ondernemers Ibrahim Özgül en Pieter van Hoof spraken over hun leven als ondernemer. De laatstgenoemde, een alumnus van Inholland, nam de bezoekers mee in de wereld van telecommunicatie en zakelijke dienstverlening. Gastspreker Linda van der Windt vertelde over haar ervaring in business-to-business en hoe marketing kan worden ingezet voor een onderneming.

Bas Bekenkamp, docent recht, legde uit waar een onderneming op juridisch vlak aan moet voldoen en ging in op de mogelijke haken en ogen daaraan. Vanuit de Actieacademie dook docent Erik Sterk in het sociaal ondernemen zoals dat gebeurt bij werkplaats CityLab010. Marc Dijksterhuis van de Rabobank sprak over de financieringsmogelijkheden en gastspreker Fenna Posthuma doorliep met de bezoekers de stappen van een ondernemingsplan. Daarnaast gingen de leerlingen en studenten op praktijkbezoek in de Fenixloods, waar meerdere ondernemers onder één dak opereren. De ondernemers Tom van Avoort en Iris Martin vertelden er over de succesfactoren van de Fenix Food Factory.

Vakjury
Er volgen nog twee dagprogramma's van het Business Schoolprogramma. De derde dag schrijven de deelnemers onder begeleiding verder aan hun ondernemingsplan; op dag 4 pitchen ze het voor een vakjury. Bij een goede beoordeling kunnen ze brede ondersteuning krijgen om start-upplan daadwerkelijk uit te voeren. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.