07
december
2017
|
12:48
Europe/Amsterdam

Business Studies doet inspiratie op in ‘Bankfurt’

Europese+Centrale+Bank%2C+Frankfurt%2C+1+december+2017+allen

Haarlemse Studenten van de afstudeerrichting Management en Beleid bij de opleiding Business Studies hebben de European Central Bank en het Money Museum in Frankfurt Am Mainz bezocht. Dit in het kader van het onderdeel overheidsbeleid- en financiën. “Een zeer geslaagde studiereis”, aldus begeleidend docenten Willem van Norden en Louis Meijll.

De studenten bezochten naast de gebruikelijke Europese instellingen ook de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt. De belangrijkste taak van de ECB, prijsstabilisatie, kwam onder meer aan bod in een ‘tailored lecture’ van dr. Michael Sturm. Ook Finse studenten van de masteropleiding Finance waren hierbij aanwezig. Van beide kanten was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.
Oud-student Jochem Frank Hoogeveen sloot ook aan en gaf na afloop van het college een idee hoe je na je hbo-studie `verzeild’ kunt raken in Europa. Verder hoorden de studenten hoe het leven in Frankfurt, ook wel 'Bankfurt’ genoemd, eruitziet.

Onder leiding van docenten Louis Meijll en Willem van Norden bezochten de studenten verder de Deutsche Bundesbank, de tegenhanger van de Nederlandsche Bank, waar ze een inspirerend betoog van André Kühne kregen. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan het Money Museum. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.