Diemen,
16
mei
2017
|
06:01
Europe/Amsterdam

Circular Economy, from dream to reality

Wat moet ik me voorstellen bij de circulaire economie? Wat zijn de problemen die er spelen als je een duurzaam bedrijf gaat opzetten? Is er tijdens je opleiding voldoende aandacht voor duurzaamheid? Deze en andere vragen, komen aan de orde tijdens het evenement ‘Circular Economy, from dream to reality’ op 1 juni bij Inholland in Diemen.

Sprekers van internationale bedrijven en studenten praten met elkaar over de rol die de circulaire economie kan spelen om een duurzame toekomst van onze planeet te realiseren. Het gratis toegankelijke evenement wordt georganiseerd door de opleiding International Business & Management Studies.

Bijzonder inspirerend is het verhaal van Edwin ter Velde van het Zero Waste Centre, over ‘Van afvalbak tot Antarctica’. Voor zijn missie, de ‘schoonste expeditie ooit’, spoort hij de Nederlandse jeugd aan om ‘als stadsjutter’ op zoek te gaan naar waardevol afval. “Want weggooien is zonde!” Van het verzamelde materiaal bouwt hij een zonnewagen om op expeditie naar de geografische zuidpool te gaan. Op deze manier wil hij mondiaal aandacht vragen voor de noodzaak van duurzaamheid, de circulaire economie en het belang van Antarctica voor het klimaat. Voor studenten zal hij een ‘challenge’ presenteren, waarmee een reis op een klipper naar Argentinië te verdienen is. Ben je avontuurlijk, dan is deze presentatie niet te missen!

Andere sprekers zijn Marie-José Baartmans van het transportbedrijf Breytner in Rotterdam, Mark Kauw van de ‘eerlijke koffieketen’ Moyee Coffee, Rudy van der Aar van GRO (Green Recycled Organics) Holland, Maarten Kimman van ‘houtpulpverpakker’ Bio Packaging. Han van Kleef, onderzoeker bij het Business Research Centre van Inholland, stelt de vraag hoe het onderwijs van Inholland studenten kan voorbereiden op een toekomst waar duurzaamheid steeds meer bepalend is voor de toekomstige generaties.

Zin in deze bijzondere duurzame meeting? Aarzel niet en kom 1 juni naar Inholland Diemen. Het evenement duurt van 14.30 tot 18.30 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Meld je gratis aan via de website. Reserveren wordt aanbevolen vanwege het beperkte aantal plaatsen. De voertaal is Engels.

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
anoniem
16
May
2017
Afval is voedsel (cradle to cradle): 2 afleveringen van VPRO tegenlicht uit 2016
https://tgthr.nl/afval-voedsel-1/
https://tgthr.nl/afval-is-voedsel-2/