Haarlem,
11
januari
2018
|
08:15
Europe/Amsterdam

Collega’s heten 2018 welkom op Inholland-locaties

Jet+de+Ranitz+tijdens+de+nieuwjaarsbijeenkomst

2017 was een jaar waarin Inholland kleur bekende en de ambitie uit het Instellingsplan begint te verwezenlijken; in 2018 gaan we daar met veel energie mee door. We vieren onze successen en durven ook in het nieuwe jaar te blijven leren. Deze boodschap deelde collegevoorzitter Jet de Ranitz maandag en dinsdag met collega’s tijdens de nieuwjaarsbijeenkomsten op de Inholland-locaties.

In sommige steden hadden de bijeenkomsten de vorm van een nieuwjaarsontbijt, in andere van een lunch of nieuwjaarsborrel. De ingrediënten waren dezelfde: Jet de Ranitz nam collega’s mee langs de resultaten van 2017 en de uitdagingen van 2018.

“In het voorgaande jaar slaagden we erin om de thema’s duurzaam, gezond en creatief vorm te geven in ons onderwijs”, zei De Ranitz. “Bovendien zien we dat we erin slagen om resultaat te boeken.” Als hoogtepunten van het afgelopen jaar noemde ze onder andere de gestegen NSE-score, een toegenomen studierendement en een hogere omzet voor Inholland Academy. Dit nieuwe jaar kent echter uitdagingen; zo moeten we op onze uitgaven letten en staat studiesucces hoog op de agenda – denk aan het terugdringen van de uitval onder eerstejaars.

Onze boodschap
Niet alleen buiten de hogeschool reageren mensen positief op de vijf ‘leren = durven’-uitingen, ook collega’s zeggen dat ze zich erin kunnen vinden. Volgens De Ranitz resoneert een uitspraak als ‘leren = fouten durven maken’ in een tijd waarin mensen stress krijgen van het idee dat alles in één keer goed moet zijn. Leren = durven is een houding die Inholland ook in 2018 intern en extern zichtbaar zal maken. Bijvoorbeeld met hulp van collega’s die in interviews delen hoe zij vragen durven te stellen, zich blijven ontwikkelen en durven te veranderen. De Ranitz noemt de positioneringscampagne een succes: “Wat we doen wordt gezien en gewaardeerd.”

Tijd voor feest
De Ranitz vroeg collega’s om 28 september 2018 alvast vrij te houden in hun agenda. Dan vieren we dat Hogeschool Inholland vijftien jaar geleden ontstond na een fusie tussen verschillende hbo-instellingen. “Dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan,” aldus De Ranitz, “want het is alweer even geleden dat we een goed feestje gaven!”

Ondersteuner van het jaar
Bij Inholland Haarlem ontving Izaak Pattiwael de Wij Inholland award voor Ondersteuner van het jaar 2018. De jury roemde onder andere de meerwaarde die hij creëert door out-of-the-box te denken en lef te tonen. Eerder werden docent Marco Bijsterbosch van Tourism Management en het docententeam van Technische Informatica van Inholland Alkmaar met een award in het zonnetje gezet.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.