Alkmaar,
22
mei
2017
|
09:01
Europe/Amsterdam

Connect2Business brengt studenten en bedrijven bij elkaar

Studenten en bedrijven vonden elkaar onlangs bij de tweede editie van het stage-event Connect2Business bij Hogeschool Inholland Alkmaar. Ruim 200 Alkmaarse studenten van de opleidingen Business Studies, Accountancy en Bedrijfseconomie gingen deze dag op zoek naar hun ideale stageplek bij één van de aanwezige internationale en regionale bedrijven.

 

Alle tweedejaarsstudenten hadden zich vol enthousiasme voorbereid op het evenement. Zij 'verkochten' zich zo goed mogelijk om voor het derde studiejaar een perfecte stageplaats te bemachtigen. Tijdens Connect2Business konden ze volop vragen stellen aan de aanwezige bedrijven en zichzelf presenteren. Daarnaast zijn er contacten gelegd die belangrijk zijn voor hun verdere carrière.

“Sommige noemen het studeren, ik noem het investeren in de toekomst”, vertelt een student . Een andere student vind het evenement "dé plaats waar je je studiestof direct kan toepassen. En in de praktijk leer je echt meer dan uit studieboeken.”

Via verschillende speeddates presenteerden de toekomstige stagiaires zich aan de bedrijven. Goede matches en mooie gesprekken waren het resultaat van de dag, waarbij bedrijven de stagiairs in huis kunnen halen die zij echt nodig hebben en studenten een stageplaats te pakken hebben die aansluit bij hun opleiding en interesse. De studenten Business Studies kiezen in het derde jaar tussen de afstudeerrichtingen Ondernemen, Management & Beleid, Marketing, HRM, Logistiek of Banking & Insurance en zochten en vonden daar 11 mei een passende stageplek bij.

Bij de inschrijving voor dit evenement liep het al storm. Al binnen tien minuten nadat de website was opengesteld had de helft van de studenten zich al ingeschreven voor de speeddate. Ook bedrijven wilden maar wat graag aan dit evenement meedoen, ook door het succes van vorig jaar. De 28 beschikbare bedrijfsplekken zaten daarom al snel vol. Bedrijven waardeerden het erg dat ze in één middag veel studenten konden spreken en ook meteen hun cv in ontvangst konden nemen. Op deze manier konden ze goede stagiairs direct selecteren en tijd besparen. In de drukke Rabobankzaal ontstonden de eerste samenwerkingen tussen studenten en bedrijven.

Voor studenten was er door het grote aanbod aan bedrijven ook echt iets te kiezen. Grote landelijke bedrijven deden mee, zoals KLM, Tata Steel, PwC en Deloitte, Rabobank en ABN Amro en de Belastingdienst, maar ook instanties en bedrijven die in de regio gevestigd zijn zoals GP Groot, Alkmaar Marketing, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeentes Alkmaar en Langedijk. Er is ook gedacht aan juist wat kleinere bedrijven zoals Specialist in Websites, Bold Labels en Startup Studio Nescio.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.