Den Haag,
13
december
2017
|
10:19
Europe/Amsterdam

Culture Talks zorgt voor verbinding

Om alle studenten en medewerkers, en in het bijzonder de eerstejaars, van Inholland Den Haag kennis te laten maken met de verschillende culturen die de locatie rijk is, vond 14 november het event Culture Talks plaats. Een ware culturele experience aan de hand van verhalen, eten, muziek en fotografie georganiseerd door drie studenten van de opleiding International Media and Entertainment Management (IMEM). 

In de aanloop naar het event waren er twee opnamedagen waarop studenten en medewerkers hun eigen culture talk konden opnemen. Met hashtag #shareyourstory konden zij iets delen uit hun eigen cultuur of vertellen over wat cultuur voor hen betekent. Tijdens het event werden de twee meest inspirerende culture talks bekendgemaakt, een in de categorie studenten en een in de categorie medewerkers. In de categorie studenten won IMEM-student Andrei Lacraru.

Andrei vertelt in zijn culture talk over de cultuur van zijn geboorteland, Roemenië. "Cultuur is een van de mooiste geschenken die de wereld ons te bieden heeft. Wij Roemenen vertellen graag over onze rijke cultuur aan eten, kleding, kunst en architectuur. Ik deel mijn cultuur graag met anderen en vind het leuk om van andere culturen te leren."

Bekijk de hele culture talk van Andrei en luister naar zijn boodschap:

I believe that if each one of us will learn as much as possible about culture in general one day we can become as rich as possible. 
Andrei Lacraru, IMEM-student

In de categorie medewerkers won Lucas Rurup, vestigingsdirecteur van Inholland Den Haag. Lucas vraagt zich af of het tekenen van een contract voorafgaand aan een video-opname over het gebruik van die video iets typisch Nederlands is. En wat dit 'niet risicovol denken' doet met de creativiteit die onze samenleving zo hard nodig heeft. 

Bekijk de hele culture talk van Lucas: 

Bekijk alle culture talks en foto's op de website van Culture Talks.

Verbinding
Gedurende de middag waren er verschillende 'culture times'. Zo was er een culture time Turkije waarbij tien minuten lang alles in het teken stond van Turkije: het eten, de muziek en dans. Maar ook de Baltische staten, Italië en Nederland (Marco Borsato en bitterballen) kwamen aan de beurt. Tijdens de culture time van de Caribische eilanden verzorgde IMEM-studente Chantal Richardson een optreden. "Het optreden en de dag op zich zorgde voor verbinding. En dat is wat we wilden bereiken. Cultuur verbindt", aldus Betty de Leeuw-Logtenberg, strategisch relatiebeheerder bij Inholland Den Haag.  

Culturele talkshow
Het doel van Culture Talks was om studenten en docenten van Inholland Den Haag dichter bij elkaar te brengen. Om dit te bereiken vond er in de middag een culturele talkshow plaats. Studenten uit verschillende landen, waaronder Venezuela, Kosovo en Nederland namen plaats en gingen met elkaar en de zaal het gesprek aan over wat cultuur voor hen betekent, waar ze tegenaan liepen toen ze in Nederland/Den Haag kwamen studeren en wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen hun cultuur en de Nederlandse cultuur.

Iedereen is het er over eens dat cultuur met respect te maken heeft en met familie en het vervagen van landsgrenzen (wereldburgerschap). Maar er zijn ook verschillen. ​Zo vertelt Natalja over de Nederlandse punctualiteit. "In Venezuela gaat dat heel anders." En hoe reageer je als je te laat een klas binnenkomt. In Venezuela ga je zonder uitleg en met je hoofd naar beneden zitten. Hier op school zie ik studenten te laat komen en terwijl ze de klas in lopen excuses maken en vertellen waarom ze te laat zijn. Ook de sluitingstijden van winkels die Nederland kent kennen ze in de andere landen vaak niet.

Docente Melissa Duchak sloot de culturele talkshow af met een tip voor de studenten: vaardigheden die je nodig hebt in de toekomst zijn gelijk aan de vaardigheden die je ontwikkelt als je gaat studeren in het buitenland en andere culturen ontmoet.

Unesco-school
Hogeschool Inholland Den Haag is sinds 2010 een UNESCO-school. Een UNESCO-school wil leerlingen vertrouwd maken met het gedachtegoed van UNESCO, zoals met vrede en mensenrechten, duurzaamheid, (wereld)burgerschap en intercultureel leren. Activiteiten en projecten rondom het thema cultuur passen hier dan ook mooi bij. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.