Den Haag,
10
oktober
2017
|
15:49
Europe/Amsterdam

Dag van de Leraar in teken van Unesco

Wereld+Lerarendag+Den+Haag

Docenten en onderwijsondersteuners van Inholland Den Haag werden op 5 oktober verrast met een heerlijk ontbijt, want het was de Dag van de Leraar. Omdat de Haagse locatie sinds 2010 een Unesco-school is, stond de dag in het teken van het gedachtegoed dat deze organisatie uitdraagt.

World Teachers’ Day is een officiële Unesco-dag, die dit jaar het thema 'Teaching in freedom, empowering teachers' had. De Verenigde Naties stelden zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen vast voor een mondiale agenda om de wereld van 2030 een betere plek te maken. De doelen zijn voor onderwijsmedewerkers van Unesco-scholen zoals Inholland Den Haag aanleiding om na te denken over hun bijdrage aan het overbrengen van het Unesco-gedachtegoed op studenten. Dat gaat over vrede en mensenrechten, duurzaamheid, (wereld)burgerschap en intercultureel leren.

Belangrijkste doelen
Met een online quiz over de ontwikkelingsdoelen lieten de docenten en hun collega's tijdens het ontbijt hun stem horen. Via de interactieve app Socrative bepaalden ze welke van de drie duurzame ontwikkelingsdoelen volgens hen de meeste aandacht verdient bij hun opleiding of afdeling. Goed onderwijs stond met stip op de eerste plaats, gevolgd door gelijkheid tussen vrouwen en mannen, en ten slotte fatsoenlijke banen en economische groei.

Zelf goede voorbeeld geven
De mondiale doelen van Unesco gaan niet alleen over ontwikkeling, maar hebben ook aandacht voor duurzaamheid. De Haagse onderwijsmedewerkers kregen daarom ook de vraag voorgelegd hoe ze dat begrip aan bod willen laten komen bij hun opleiding. 'Zelf het goede voorbeeld geven' was een van de antwoorden die langskwam, net als 'met goed onderwijs zorgen voor een innovatiegerichte attitude bij studenten' en 'structureel integreren van duurzaamheid in onderwijsprogramma's'. Een andere suggestie was om iedereen binnen Inholland op de hoogte te houden van stappen in de goede richting die zijn gezet, 'zodat we weten wat er in de wereld gaat veranderen en verbeteren'.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.