Den Haag/Rotterdam,
18
april
2017
|
16:50
Europe/Amsterdam

'De kwaliteit van het hoger onderwijs is onze topprioriteit!'

Student Business Studies treedt toe tot ISO-bestuur

Louise+van+Broekhoven

Louise van Broekhoven, student Business Studies aan Inholland Rotterdam én werkzaam op de Inholland-stafafdeling Onderwijsbeleid en Juridische zaken, treedt als secretaris aan in het nieuwe bestuur van het Interstedelijk Studenten Overleg. “Ik ben enorm trots dat ik dit heb weten te bereiken en zie het werk dat ik mag gaan doen als een unieke kans.”

“De avond dat ik het telefoontje kreeg van 'je zit er bij' weet ik nog als de dag van gisteren”, vertelt Louise enthousiast in een reactie op haar benoeming. “Na een intensieve sollicitatieprocedure waren we uiteindelijk met elf potentiële kandidaten overgebleven. Het niveau van de medekandidaten was erg hoog en ik durfde dan ook niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat ik het zou worden. Ik ben dan ook enorm trots op mezelf dat ik dit heb weten te bereiken en zie het werk dat ik mag gaan doen als een unieke kans. Het is onwijs leuk om te zien hoeveel positieve reacties ik krijg op de benoeming, de felicitaties via Twitter, LinkedIn en e-mail stroomden binnen!”

Bij Hogeschool Inholland heeft Louise ontdekt dat het hoger onderwijs haar enorm aanspreekt, en dan met name als het gaat om thema’s als onderwijskwaliteit, docentkwaliteit en doorstroom mbo-hbo. Ze liep bij de hogeschool stage bij de afdeling Onderwijsbeleid en Juridische Zaken waar ze in aanraking is gekomen met allerlei facetten van het hoger onderwijs, ze werkt er nu nog steeds. Daarnaast is ze bij Inholland Rotterdam sinds anderhalf jaar lid van de domeinraad Business, Finance & Law.

Louise van Broekhoven (tweede van rechts) en de rest van het ISO-bestuur (V.l.n.r.: Jeff Van As, Rhea van der Dong, Jan-Yme de Boer, Louise van Broekhoven, Bob van Soolingen.)

Passie voor het hoger onderwijs
Dat laatste heeft haar passie voor het hoger onderwijs alleen maar aangewakkerd. “
Ik ervaar de domeinraad als een plaats waar er alle ruimte is voor het gesprek, dus de discussie en inbreng van studenten. Ik ben voorzitter van de commissie onderwijs- en studentzaken en ik vind het hierin ook belangrijk dat ik met mijn commissie enkele speerpunten afspreek om die vervolgens ook in de praktijk te gaan uitvoeren. Voor de komende maanden staat de goedkeuring van het opleidingsspecifieke deel van de Onderwijs en Examenregeling (OER) weer op het programma. Als DMR controleren wij de OER-en om ze vervolgens, als laatste gremia in de keten, goed te keuren. Op die manier ligt er voor iedere student weer een OER klaar zodat iedereen na de zomer werd met frisse moed kan gaan studeren.”

 

Louise van Broekhoven
Ik sta voor een enorme uitdaging: het besturen van het ISO, dus de belangen behartigen van studerend Nederland. Jullie gaan zeker van mij horen!
Louise van Broekhoven

Als secretaris bij de landelijke studentenorganisatie ISO is Louise, naast diverse inhoudelijke portefeuilles, verantwoordelijk voor de 'interne organisatie'. “Ik ben verantwoordelijk voor ongeveer tien medewerkers. Ik stuur ze aan, voer gesprekken met ze en bij problemen ben ik voor hen het eerste aanspreekpunt. Mijn voorkeur ging ook al uit naar deze functie. Ik vind het namelijk ontzettend interessant en leerzaam om samen met de medewerkers te kijken hoe zij zich het beste kunnen ontwikkelen binnen het ISO. Het voelt voor mij als een grote uitdaging om daar straks mijn weg in te vinden. Het is namelijk best zeldzaam dat je als 21-jarige verantwoordelijk bent voor een organisatie.”

In mei begint de inwerkperiode en Louise ziet er enorm naar uit. “Ik sta voor een enorme uitdaging: het besturen van het ISO, dus de belangen behartigen van studerend Nederland, de medewerkers van het ISO aansturen. Ik ben onwijs trots op mezelf dat ik deze positie mag gaan innemen vanaf 24 juni en ik hoop dat ik samen met mijn andere bestuursgenoten een goed jaar tegemoet ga. De kwaliteit van hoger onderwijs wordt één van onze topprioriteiten. Jullie gaan zeker van mij horen!”

Reacties 1 - 5 (5)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Manon van der Have
19
April
2017
Hee Louise, van harte gefeliciteerd! Wat is het super gaaf om te lezen dat je zo gepassioneerd bent! Ga vooral zo door ;)
Louise van Broekhoven
20
April
2017
Hee Manon,
Wat leuk dat je reageert, dank je wel :).
Groetjes!
Gerrian Koopman
19
April
2017
Wat geweldig leuk om dit te lezen
Van harte, want dit is een prachtige kans!
Heel veel succes
Louise van Broekhoven
19
April
2017
Dank je wel, zie het zelf ook echt als een unieke kans!
Dieuwie Vermaat
19
April
2017
Dag Louise, wat ontzettend leuk voor je. Van harte gefeliciteerd en veel succes.
Louise van Broekhoven
19
April
2017
Ha Dieuwie, hartelijk bedankt. Dat gaat zeker lukken.

Groetjes van Louise
Saskai Siwoeh
19
April
2017
Ha Louise! Niet alleen een promokanjer in ons BFL promotieteam, maar ook daarbuiten even succesvol en gemotiveerd. Mooie uitdaging ga je aan, heel veel succes! Ik zal je missen in het team. Groetjes Saskia
Louise van Broekhoven
19
April
2017
Ha Saskia! Leuk om te lezen. Dank je wel. Werk altijd ook met veel plezier in jouw team!
Groetjes, Louise
tina hoogstraaten
19
April
2017
Dag Louise, van harte gefeliciteerd! wat een geweldige uitdaging voor je. Ik wens je heel veel succes. Tijdens het interview van Danielle merkte ik je bevlogenheid die hierboven beschreven is.Top! groet Tina
Louise van Broekhoven
19
April
2017
Ha Tina,

Dank je wel, erg leuk om te lezen. Heb er ook enorm veel zin in! :) Groetjes, Louise