Haarlem,
07
december
2017
|
08:39
Europe/Amsterdam

De nieuwe Student- en Toetsmonitor-rapportages in PowerBI

powerbi_logo

De afgelopen tijd is er gewerkt aan de vernieuwing van de tools die we hebben voor informatievoorziening binnen Inholland. Veel rapportages worden nu via Infofinder aangeboden, waaronder de veelgebruikte Studentmonitor en Toetsmonitor. Deze rapportages zijn nu beschikbaar in de nieuwe omgeving van PowerBI onder het kopje 'Docenten' op het Informatieportaal.

Studentmonitor
Met de Studentmonitor kan je als docent of studieloopbaanbegeleider snel inzicht krijgen in de studievoortgang van een student. Zo zie je in een oogopslag hoeveel EC’s een student tot nu toe heeft behaald, welke toetsen nog openstaan en hoe zijn studievoortgang zich ontwikkelt. Daarnaast heb je direct inzicht in de cijferlijst van de student. Ook kun je een klas selecteren en direct zien welke studenten behoren tot de segmenten kopgroep, peloton of staart.

Toetsmonitor
De Toetsmonitor is een set rapportages waarmee je snel en makkelijk zicht hebt op de resultaten van een toets (behaald en in welke poging) en informatie over toetspogingen. Met de rapportages kun je bijvoorbeeld zien wat het verschillende resultaten zijn per vooropleiding of per locatie.

PowerBI
PowerBI wordt voor veel rapportage en informatie het middel om informatie te kunnen raadplegen en te analyseren. PowerBI is onderdeel van Office365 en is beschikbaar voor de meeste Inholland-collega’s. Op basis van je functie of rol in de organisatie heb je de beschikking over een dashboard, waar je diverse rapportages kunt openen. Bijna alle rapportages die beschikbaar zijn in Infofinder zijn ook al beschikbaar in PowerBI. De oude rapportages worden de komende weken uitgefaseerd.

Meer weten?
Wil je meer weten over deze rapportages, of PowerBI in het algemeen? Kijk dan eerst op het Informatieportaal. Daar vind je ook een korte gebruikersinstructie. Kies één van de gebruikersgroepen om het dashboard in PowerBI te openen. Of ga direct naar PowerBI.com en log in met je Inholland-account. Een korte handleiding voor PowerBI.com vind je hier

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.