Alkmaar,
07
juli
2017
|
13:09
Europe/Amsterdam

Deense double degree voor studenten Business Studies

Studenten+Kwinten+Kramer+en++Ezra+Holstvoogd.

Studeren in de culturele hoofdstad van Europa: een nieuwe samenwerking tussen Inholland en de Business Academy Aarhus in Denemarken maakt het mogelijk. Studenten Business Studies van de afstudeerrichting marketing krijgen met het ‘double degree-programma’ de kans om hun studie te vervolgen in de Deense stad Aarhus.

“Dat wordt hard werken en genieten!”, zegt student Ezra Holstvoogd van Inholland Alkmaar, die dankzij het programma twee diploma’s kan halen in vier jaar tijd. Hij behoort samen met Kwinten Kramer tot de eerste lichting Alkmaarse studenten die volgend schooljaar het double degree-programma gaat volgen.

‘Ik was gelijk om’
Kwinten: “Bij een voorlichting over internationale studiemogelijkheden hoorde ik voor het eerst over dit programma. Ik was gelijk om, terwijl ik eigenlijk niet van plan was om in het buitenland te gaan studeren. Daarnaast kreeg ik tijdens het International Event in Alkmaar een training in onderhandelen van een docent uit Aarhus. En dat wekte mijn interesse.” Ezra vult aan: “Eerst leek het mij leuk om in Riga, Letland te studeren. Maar toen ik hoorde over de richting Marketing bij Aarhus, werd Denemarken voor mij de juiste keuze.”

Erasmusbeurs
Inholland en Business Academy Aarhus bezegelden woensdag 28 juni 2017 de samenwerkingsovereenkomst met een handtekening. Onder deze overeenkomst kunnen jaarlijks tien studenten Business Studies van Inholland Alkmaar, Haarlem en Rotterdam naar Denemarken. Ze volgen in hun derde leerjaar twee semesters onderwijs (60 EC) en krijgen daarvoor een Erasmusbeurs. In studiejaar vier gaan ze op stage en doen ze een afstudeeronderzoek. Zodra de studenten het diploma Business Studies behalen, krijgen ze ook de Bachelor’s Degree in International Sales and Marketing van BAAA. Voor de studenten uit Denemarken die bij Inholland komen studeren geldt een soortgelijke regeling.

Ben je student Business Studies en wil je meer weten over het double degree-programma? Neem dan contact op met coördinator Internationalisering Marlies Springorum via: marlies.springorum@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Contact
photo:Nick  Ho Tam Chay
Nick Ho Tam Chay
Communicatiemedewerker
0615279721
photo:Natasha  Glass
Voeg mij toe op LinkedIn
Natasha Glass
Communicatieadviseur vestigingsstaf Hogeschool Inholland Alkmaar
0611878684
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws