Delft,
14
juli
2017
|
14:47
Europe/Amsterdam

Delftse studenten winnen scriptieprijzen LTO Noord - KNLC

Student Tuinbouw & Agribusiness Rick Bakker is dit jaar de winnaar van de LTO Noord – KNLC-scriptieprijs ter waarde van 1000 euro. Hij onderzocht de kansen en uitdagingen voor big data in de Nederlandse tuinbouwketen. Pinar Gündüz, student Food Commerce and Technology, kreeg de aanmoedigingsprijs van 500 euro voor haar afstudeeronderzoek naar de ontwikkeling van verantwoorde en gezonde Aziatische snacks.

Rick Bakker, die net als Pinar bij Inholland Delft studeert, startte in februari met zijn afstudeeronderzoek 'Big Data in Dutch Horticulture'. Daarvoor onderzocht hij de kansen en belemmeringen voor het internet of things en big data in de eerste schakels van de tuinbouwketen. De vooraanstaande wereldpositie in de hightech voedingstuinbouw maakt ons land erg geschikt als proeftuin voor hoogstaande toepassing van internet of things en big data analytics. Dit biedt veel kansen voor ketensamenwerking, nieuwe verdienmodellen en een versnelling van innovatie, waardoor de concurrentiekracht van alle spelers in de keten toeneemt.

Actueel en van hoog niveau
Volgens de jury heeft Ricks scriptie een zeer actueel thema en is het onderzoek van een heel hoog niveau. Naast nuttige vakkennis en vaardigheden leidt het gebruik van big data door de land- en tuinbouw tot een nieuwe bron van verdere ontwikkeling van sectoren. Rick heeft hieraan een steentje bijgedragen met zijn onderzoek, ook door de thema's bij Inholland verder op de kaart te zetten. In juni presenteerde hij een wetenschappelijk artikel over hetzelfde onderwerp tijdens IFAMA, een internationaal en prestigieus congres over food en agribusiness in Miami.

'Haast wetenschappelijk onderzoek'
Pinar Gündüz kreeg de aanmoedigingsprijs van 500 euro voor haar afstudeeronderzoek 'The Development of Responsible and Healthier Asian Snacks', een "haast wetenschappelijk onderzoek rond het verbeteren van snacks met veel nieuwe mogelijkheden om in te spelen op gezondheidstrends", aldus de jury.

LTO Noord is de agrarische ondernemersorganisatie in de negen provincies boven de Maas. Als resultaat van een fusie van KNLC, CBTB en KNBTB behartigt de organisatie de economische en maatschappelijke belangen van haar leden, boeren en tuinders.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.