Den Haag,
16
maart
2017
|
11:42
Europe/Amsterdam

Diploma én droombaan voor SPH-student Melanie Olsthoorn

Diploma+%26eacute%3Bn+droombaan+voor+SPH-student+Melanie+Olsthoorn

Melanie Olsthoorn, een ondernemende student van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, ontving dinsdag haar diploma bij Inholland Den Haag. Als eigenaar van een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking heeft ze nu al haar droombaan gevonden.

Vanwege de ziekte van haar broertje, hij heeft het Prader Willi Syndroom, heeft Melanie ervoor gekozen om de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening te gaan doen. “Mijn missie is altijd geweest om kwetsbare burgers te ondersteunen binnen de mogelijkheden van de huidige maatschappij, “ licht Melanie haar keuze voor de opleiding toe. “Ik heb tijdens de opleiding geleerd om mijn van nature aanwezige empathische eigenschappen op een verantwoordelijke manier in de praktijk toe te passen. Ik heb mij ontwikkeld tot een zelfstandige, ondernemende en creatieve professional.”

In de zomer van 2016, tijdens het laatste jaar van haar opleiding, is Melanie samen met haar moeder een kleinschalig logeerhuis en naschoolse opvang begonnen voor kinderen met een verstandelijke beperking: Special Family Care. “Ik hoop ook anderen te inspireren om te denken in mogelijkheden en altijd de beste zorg/begeleiding te bieden aan elke cliënt. Het zou namelijk zo je eigen broertje, vader of oma kunnen zijn die zorg of begeleiding nodig heeft.”

Op 9 april is de officiële opening van het logeerhuis. Meer informatie over het logeerhuis is te vinden via de website: www.specialfamilycare.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.