Den Haag,
25
juli
2017
|
11:58
Europe/Amsterdam

Duurzaamheid centraal bij Haagse informatiemarkt

V.l.n.r%3A+Ria+de+Gooijer+%28projectleider+Pabo%29%2C+Sandra+Hermanus-Schr%26ouml%3Bder+%28docent+levensbeschouwing%29+en+een+andere+bezoeker.

Hoe zorg je ervoor dat jongeren in Den Haag vertrouwd zijn met een duurzame leefstijl en hoe breng je duurzaamheid in de praktijk bij de gemeente? Met deze vraag hielden diverse partijen, waaronder de opleiding Pabo van Inholland Den Haag zich bezig tijdens een informatiemarkt over duurzaamheid. De bezoekers kregen onlangs in de Haagse bibliotheek uitleg over een simulatieomgeving om duurzaamheid in het basisschoolonderwijs te stimuleren. 

“Ik word er zo blij van als ik hoor welke prachtige ideeën kinderen hebben om onze aarde schoon te houden en om samen met anderen gelukkig te zijn. Hoe mooi is het dat zij ontdekken dat er volwassenen zijn die met hen mee willen dromen en om samen met elkaar de handen uit de mouwen te steken”, aldus Sandra Hermanus-Schröder, docent levensbeschouwing bij Inholland Den Haag.

Twee collega’s en een student van de (Digi)Pabo vertegenwoordigden Inholland tijdens de informatiebijeenkomst waar duurzaamheid centraal stond. Samen met andere bezoekers maakten ze kennis met een simulatie, die door studenten wordt ingezet om beleid te ontwikkelen voor een basisschool die meer aandacht wil schenken aan duurzaamheid. De gesprekken leverden actuele vraagstukken op om de simulatieomgeving te optimaliseren. Het thema duurzaamheid sluit binnen het pabocurriculum aan bij het kernthema voor brede vorming en ecologische verantwoordelijkheid. 

Daarnaast sluit dit thema goed aan bij de ambitie die Inholland Den Haag heeft als UNESCO-school: leerlingen vertrouwd maken met het gedachtegoed van UNESCO, zoals met vrede en mensenrechten, duurzaamheid, (wereld)burgerschap en intercultureel leren. 

Naast Inholland Den Haag, waren multinational Siemens, de gemeente Den Haag, Stichting Duurzaam Den Haag, ROC Mondriaan, De Haagse Scholen, het museum Museon en Natuur Milieu Educatie aanwezig. De informatiebijeenkomst is bedoeld om duurzaamheid een prominente plek te geven in de nog op te stellen Educatieve Agenda voor de gemeente Den Haag.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.