Den Haag,
08
januari
2018
|
13:40
Europe/Amsterdam

Een Inholland-locatie in hartje Amsterdam?

Medewerker, student en bestuur beslissen

Marcel+Nollen%2C+lid+van+het+College+van+Bestuur+van+Inholland

Waarschijnlijk heb je de termen CvB en HMR weleens voorbij zien schieten. 79,3 procent van de lezers is na het lezen van deze twee afkortingen al afgehaakt. Jij niet. Waarom? Twee opties. Eén: jij bent nieuwsgierig en vraagt je af wat deze twee drielettercombinaties met elkaar van doen hebben. Of twee: je bent bekend met de afkortingen maar weet niet exact wat ze voor jou betekenen.

“Zij bepalen hoe werken en leren er op Inholland uitziet”, antwoordt Marcel Nollen, lid van het College van Bestuur (CvB) van de hogeschool. Marcel schuift maandelijks aan bij de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR). De perfecte persoon om te vragen wat ze tijdens deze mysterieuze zittingen allemaal overleggen. En hoe medewerkers en studenten actief mogen meebeslissen. Want vanaf vandaag kun je je kandidaat stellen voor de HMR.

Marcel, HMR: dat klinkt enorm als lange vergadertafels met voorzittershamer, beleidstukken en urenlang overleg.
Pfff, nou dat is een enorm vooroordeel. Waar je dan aan voorbijgaat is de veelzijdigheid van wat we bespreken. In één zo’n zitting kunnen we het hebben over een mogelijkheid voor studenten om zich online in te schrijven voor tentamens. Of hoe wij de werktijden en vergoeding voor woon-werkverkeer voor onze medewerkers regelen. Tot aan het vragen om advies of wij nieuwbouw in Amsterdam moeten realiseren. Je begrijpt dat dat leuke discussies oplevert. De kritische blik van de HMR-leden houdt ons scherp.

De input uit de HMR nemen wij buitengewoon serieus. Goede zeggenschap is af en toe stevige discussies voeren. Bovendien rollen er altijd goede ideeën uit.
Marcel Nollen, lid van het College van Bestuur van Inholland

En wie zijn ’we’?
Nou, dat is juist het leuke. Het is echt een goede verdeling van wat er allemaal op onze hogeschool rondloopt. Tien studenten, tien medewerkers en wij – de drie leden van het CvB. We vinden het belangrijk dat we altijd aanwezig zijn tijdens het overleg. De input uit de HMR nemen wij buitengewoon serieus. Goede zeggenschap is af en toe stevige discussies voeren. Bovendien rollen er altijd goede ideeën uit.

Noem eens een voorbeeld?
Neem de MijnInholland-app. We kregen de vraag of wij niet wat servicegerichter naar de student konden zijn. Nu de app in gebruik is, kunnen studenten roosters en cijfers bekijken en zich inschrijven voor tentamens. Allemaal vraagstukken die we met één app hebben opgelost. Ik kan je vertellen: de HMR had bij het tot stand komen van dit project een fikse vinger in de pap.

Stel, jij krijgt vetorecht en je mag één beslissing vandaag nog doorvoeren. Welke zou dat zijn?
Ik zit er niet op te wachten om in m’n eentje grote dingen te veranderen. Ben eigenlijk wel tevreden hoe het nu gaat. Veto zegt dat we tegenover elkaar staan. Ik zie die tegenstand niet. Juist omdat we allemaal een andere rol hebben binnen Inholland worden ideeën van meerdere kanten belicht. Dat maakt de HMR nou juist zo sterk. Samen maken we de school beter.

Mooie woorden, Marcel. Nog wat toe te voegen?
Ik hoop dat veel collega’s en studenten zich verkiesbaar stellen voor de HMR. Je maakt niet alleen de school maar ook jezelf beter. En misschien nog wel belangrijker: maak gebruik van je kiesrecht. Het is het grootste recht dat je hebt.

Stel jij je verkiesbaar voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad?

Dat kan uiterlijk tot vrijdag 19 januari om 17.00 uur!

Collega’s lezen meer op www.inholland.nl/HMRmedewerkers
En studenten op www.inholland.nl/HMRstudenten

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.