Rotterdam,
05
september
2017
|
09:40
Europe/Amsterdam

Erben Wennemars doet aftrap Inholland traploopwedstrijd

Erben+Wennemars

In de Nationale Sportweek, op woensdag 13 september, organiseert Hogeschool Inholland Rotterdam een traploopwedstrijd om studenten en collega's te motiveren vaker de trap te nemen. Erben Wennemars gaat het trappenhuis, dat is aangekleed met beelden van Rotterdamse hoogtepunten en traptreden die aangegeven hoeveel calorieën je hebt verbrand, officieel openen. De voormalig wereldkampioen schaatsen én oud-Nederlands kampioen traplopen zal de eerste tijd naar de achtste etage gaan neerzetten.

De Nationale Sportweek is een gepast moment om een van de kernthema’s van Inholland, ‘gezond’, letterlijk in de praktijk te brengen. Met dit event hoopt de hogeschool dat studenten en collega’s bewuster de afweging gaan maken of ze de trap of lift nemen, want een gezonde geest, schuilt in een gezond lichaam. Inholland organiseert dit event in samenwerking met het programma SportRegie van de gemeente Rotterdam en roept studenten, medewerkers en geïnteresseerde Rotterdammers op om mee te doen.

Wie wordt King of the Stairs?
Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en ‘King of the Stairs’ te worden. Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder kaarten voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, aangeboden door Rotterdam Topsport, en een Fitbit Charge. Aanmelden kan via: www.inholland.nl/traplopen

Sportmarkt
Op de kleine markt in het atrium van Inholland zijn lokale sportieve bedrijven aanwezig waaronder Crossfit Nultien, LTdans, Fit Happens, The Bootcamp Club en Anytime Fitness. Zij geven informatie en advies over het grote sportaanbod in de (directe) omgeving.

NK traplopen
In 1998 won Erben Wennemars het Nederlands Kampioenschap traplopen door de 37 etages van het hoogste kantoorgebouw van Nederland aan het Rotterdamse Weena te beklimmen. Het idee van deze trappenloop kwam uit New York waar al vele jaren de trappen van het Empire State Builing worden beklommen. 

De Gezonde Samenleving

Onze onderzoekers dragen bij aan De Gezonde Samenleving, een profilerend thema van Hogeschool Inholland. Dit is een samenleving waarin burgers, bij fysieke, psychische en sociale problemen, een zo gezond en sociaal mogelijk leven leiden en kunnen participeren. Een samenleving waarin mensen in hun sociale omgeving centraal staan. Waarin professionals mensen – preventief en bij problemen – activeren en ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfmanagement en empowerment. Deze professionals werken interprofessioneel en maken gebruik van de laatste (technologische) innovaties.