Den Haag,
22
december
2017
|
15:51
Europe/Amsterdam

Foute kersttruien voor de goede zaak

Hoe verander je een druilerige dag in een bruisend evenement? Door een Foute Kersttruiendag te organiseren, natuurlijk! Studenten van leerwerkbedrijf NEWb van de opleiding IMEM, de Engelstalige variant van Media en Entertainment Management, grepen de landelijke actie van Save the Children op 15 januari aan om dit goede doel onder de aandacht van medestudenten van Inholland Den Haag te brengen.

Studenten van het NEWb-team XLR8 toverden het plein van Inholland Den Haag met banners, posters en kraampjes om tot een ware kerstmarkt, onder het pakkende motto 'Make The World Better With A Sweater'. Ze verkochten zelfgemaakte koekjes en hebbedingen ten bate van het goede doel. Ook stond er een foodtruck met crêpes en waren er broodjes worst en oer-Hollandse erwtensoep. Als opmaat naar de dag verzorgden ze een workshop ‘Foute kersttruien maken’, waar studenten de mooiste creaties maakten van tweedehands truien.

Grotere bekendheid
Studente Lindsey Heijdel is creative manager van XLR8 en kijkt met een goed gevoel terug op de dag. ‘We zijn er in geslaagd alle aanwezigen te laten zien dat dit niet zomaar een event was, maar dat we deze dag echt organiseerden voor het goede doel. We droegen op deze manier actief bij aan een grotere bekendheid van de Foute Kersttruienactie van Save the Children.”

Er was veel media-aandacht voor de actie van de studenten, onder andere van Omroep West. Karlijn van Acker, fundraising operations en projectmanager bij Save the Children, is erg blij met het enthousiasme van de studenten. “Wát een inzet van dit NEWb-team en hun begeleider, docent Andrea Prince! We kijken nu al uit naar de samenwerking in 2018. Dan willen we er een nóg groter event van maken.”

Tentenkampen
In totaal hebben duizenden vrijwilligers in heel Nederland zich vorige week vrijdag ingezet voor Save the Children. De opbrengst gaat naar kinderen in tentenkampen in landen zoals Irak en Syrië. Zij zitten deze winter letterlijk in de kou. Met de opbrengst van de actie worden dekens, kleding, kacheltjes en brandstof aangeschaft. De actie Foute Kersttruiendag loopt nog tot 26 december. Save the Children laat alvast weten dat de opbrengst hoger zal zijn dan in 2016, toen er zo'n 35.000 euro werd opgehaald.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.