Alkmaar,
02
juni
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gastcollege Alec Sharp: what do you mean by that?

Alec+Sharp

Alec Sharp gaf onlangs bij Inholland Alkmaar het geslaagde gastcollege ‘A business oriented approach to data modelling’. Sharp is een Canadese consultant met ruim 35 jaar ervaring met informatieanalyses bij grote en kleine organisaties over de hele wereld.

Datamodelling wordt al jaren doodverklaard, maar uiteindelijk blijkt dat het begrijpen van de gegevens in je bedrijf cruciaal is voor het begrijpen van je bedrijfsvoering. Sharp praat daarom liever niet over het datamodelleren, maar over het modelleren van dingen. Wat zijn de dingen die je nodig hebt om je werk te doen?

Tijdens het gastcollege, waar vooral veel studenten Technische Informatica waren aangeschoven, vertelde hij over zijn ervaringen bij Intel, de Ierse justitie en Microsoft. Over hoe miljarden dollars werden verspild doordat die cruciale vraag niet werd gesteld: ‘What do you mean by that?’

Sharp daagde de studenten uit met vragen over hun vakgebied. “What do you mean by a bus? Give me three definitions!”, Aldus Sharp, waarna de studenten hem van repliek dienden met veel meer antwoorden. Na het college discussieerden en borrelden ze buiten verder met de gastdocent in de hogeschooltuin.

“Geen wonder dat het Alec zo goed is bevallen dat hij volgend jaar terug wil komen”, aldus docent Erik Ellinger, die het gastcollege bijwoonde. “Volgend jaar wordt het een gastcollege over business proces modelling. Wij kijken er nu al naar uit!”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.