Haarlem,
07
juni
2018
|
13:51
Europe/Amsterdam

Grote variatie aan bezoekers op zonnige Open Avond

Mbo'ers, havisten, vwo'ers, geïnteresseerden voor deeltijd- en flexdeeltijdopleidingen, carrièreswitchers; opvallend was de variatie aan bezoekers die woensdag 6 juni naar de Open Avond kwamen. Gewoon voor oriëntatie, een bevestiging, begin van een studiezoektocht of een inschrijving. En allen in een opperbeste stemming. Wat wil je op zo'n mooie zonnige avond. Er meldden zich 80 nieuwe studenten aan via Studielink.

Den Haag
Op de locatie Den Haag was een mix van vooropleidingen en instroomintenties aanwezig. Mbo-studenten die hun logistiekopleiding aan het afronden zijn met interesse voor Business Studies, 4 vwo’ers van het Hofstad Lyceum die zich alvast oriënteren op mogelijke opleidingen in het hbo, vo-leerlingen die de volgende dag al komen proefstuderen, maar toch de avond van tevoren nog wat vragen willen stellen, mensen die al werkzaam zijn in de psychiatrie en aanvullend Social Work (flex) willen gaan doen en carrièreswitchers die naar de Pabo willen.

Helemaal uit België kwam een moeder om voor haar zoon informatie in te winnen over Creative Business: Media and Entertainment Management (IMEM). Terwijl hij in het buitenland zit, maakte zij uiteindelijk een meeloopafspraak om hem te koppelen aan een Belgische IMEM-student.

“Wat ook echt opvalt is dat mensen binnenkomen voor een paar vragen en niet per se een presentatie hoeven bij te wonen”, zegt Nini Vernooij, communicatieadviseur van Inholland Den Haag. “Daarnaast waren er veel geïnteresseerden in duale opleidingen met hele specifieke vragen over hoe iets te combineren is met werk of met thuis.”

Alkmaar
De meeste bezoekers in Alkmaar waren scholieren uit 4 havo die zich vast aan het oriënteren waren op een mooie opleiding. Ook mbo’ers uit het voorlaatste jaar kwamen kijken. Eindexamenkandidaten die in september starten met studeren waren er bijna niet. Naast havisten uit het vierde jaar was de andere grote groep bezoekers geïnteresseerden voor de deeltijdopleidingen.

Lisa uit Bergen vertelt: “Ik zit in mijn voorlaatste jaar van de havo en heb interesse in de opleiding Business Studies. Het trok mijn aandacht toen ik meedeed aan het onderwijsproject Spannend Ondernemen dit jaar. Een tof project waarbij mijn school het Petrus Canisius College uit Alkmaar samenwerkt met de Alkmaarse hogeschool.” Vier medewerkers van Tata Steel kwamen samen binnen en gingen direct op hun doel af. Zij bezochten de presentatie van de flexibele deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde.

Rotterdam
Net als overal was het ook in Rotterdam een prachtige zomerse avond, echt een barbecue-avond. De mensen die besloten wat later te barbecuen kwamen eerst nog even bij Inholland langs. Opvallend aan de groep mensen was dat het een mix aan verschillende typen studenten was: de late beslisser, de lastminute switcher, de havo-4-leerling en een groot deel  geïnteresseerden in flex- en deeltijdopleidingen. 

Een meisje vertelde: "Misschien was het handig geweest als ik eerder bij Inholland was komen kijken. Ik stelde mijn keuze een beetje uit, maar nu ik hier ben geweest is het voor mij wel duidelijk. Ik wil Tourism Management gaan doen’’. Een toekomstige studente Creative Business wilde heel graag de locatie aan haar moeder laten zien. "Mijn moeder was met vakantie in april en kon niet mee naar de Open Dag, vandaar dat we nu even een kijkje zijn gaan nemen. Volgens mij vindt ze dit ook wel een leuke school.’’ Haar moeder lacht. 

Ook vertelde een dame dat ze zich aan het oriënteren was om een carrièreswitch te maken. Niet zozeer binnen nu en snel, maar gewoon eens kijken waar ze blij van werd. Pabo was altijd blijven hangen in haar hoofd en nu toch maar eens gaan kijken. 

Haarlem
Sven Berkhof vond het zelf eigenlijk niet nodig om naar deze Open Avond te komen, maar daar dacht zijn moeder anders over. “Hij zit nu 3 mbo en doet helemaal niets! Toch haalt hij goede cijfers. Als hij over een jaar naar het hbo gaat, wil ik wel dat hij zijn best doet.” Sven, die twijfelt tussen Bouwkunde en Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling, luisterde onbewogen naar zijn moeder. “Joh, het komt echt wel goed hoor...”

Eveline zit nu aan het eind van haar eerste jaar SWD deeltijd aan de HvA. “Volgend jaar moet ik stagelopen. De stageregels bij de HvA komen voor mij net rottig uit naast mijn baan. Daarom ben ik nu hier, om te checken hoe het hier is geregeld. Ik denk er serieus over na om over te stappen.”

Amsterdam/Diemen
In Amsterdam geeft Rachel Veldkamp, 4havo-leerling, aan: “Ik heb al meerdere hogescholen bezocht, maar vind het moeilijk om te kiezen. Uit het competentiespel kwam mijn interesse voor Verpleegkunde naar voren. Maar ik heb ook belangstelling voor Verloskunde. Vandaag ga ik kijken bij Social Work en Pedagogiek.”

In Diemen had de opleiding Leisure & Events Management een escaperoom ingericht. Bezoekers moesten samenwerken om de kluiscode te ontdekken aan de hand van de vragen en kregen daardoor gelijk inzicht in de beroepsrollen waar de opleiding studenten op voorbereidt. Veel potentiële studenten deden enthousiast mee en vonden het niet eenvoudig! Later op de avond organiseerden de Diemense opleidingen een ouderinformatieavond waar maar liefst 170 ouders op afkwamen.

Open Avond én Ouderinformatieavond in Delft
Het was al vroeg gezellig druk in Delft. De Open Avond was gecombineerd met een Ouderinformatieavond voor de agri-food-opleidingen. Ouders van de aankomende studenten kregen tijdens het welkomstwoord van Gerard van Oosten, vestigingsdirecteur Delft, voorbeelden van hoe de Delftse opleidingen invulling geven aan de Inholland thema’s duurzaam, gezond en creatief. In de lokalen werden er posterpresentaties gegeven door studenten. Studenten vertelden over hun stage, afstudeerperiode en hun studententijd. De afstudeerders die al een baan hebben gaven aan hoe vaak zij door recruiters benaderd zijn. 

De bezoekers konden bij de inloop genieten van vers gemaakte tomatensoep en broodjes. De tomaten die gebruikt zijn voor de soep zijn het eindproduct van het studentenproject Green Eyes. Via de smartphone wordt de teelt in de gaten gehouden en bijgestuurd. Michiel van Cormet Catering maakte hiervan heerlijke tomatensoep.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.