Haarlem,
28
augustus
2017
|
09:55
Europe/Amsterdam

HBO Fietstocht bij Inholland Haarlem: ‘Fietsen doe je samen!’

HBO+Fietstocht+2017

Zo’n 500 collega’s van Nederlandse hogescholen deden vrijdag mee aan de jaarlijkse HBO Fietstocht, dit jaar georganiseerd door Hogeschool Inholland vanaf de locatie in Haarlem. In 39 groepen reden de deelnemers hun tochten van 50, 70, 90 en 120 kilometer, onder het motto: fietsen doe je samen!

Met Zandvoort aan Zee om de hoek en het omliggende prachtige duin- en bosgebied heeft Hogeschool Inholland de locatie in Haarlem gekozen om van deze dag een onvergetelijk succes te maken. Inholland Haarlem is de start- en aankomstlocatie van het jaarlijkse sportieve evenement. Vanaf deze locatie zijn vier routes uitgestippeld voor de recreatieve fietser tot de geoefende wielrenner. De langere routes voeren ook langs Inholland Alkmaar en Den Haag.

Na een welkomstwoord om 9.00 uur door Jet de Ranitz en Heleen Jumelet, respectievelijk collegevoorzitter en hogeschooldirecteur van Inholland, volgt een swingende warming-up onder leiding van Sportkunde-studente Joeke Hoeboer. Daarna gaan de groepen om de beurt op pad, te beginnen met de fietsers die de langste route rijden. De weergoden zijn ons zeer goed gezind! Met een heerlijk temperatuurtje, weinig wind, afwisselend wolken en zon, is het ideaal fietsweer.

Even voor 15.00 uur ’s middags arriveren twee collega’s van Inholland, Karlien de Bruin en Conny Rijkers als eersten bij de finish, nota bene op een tandem! Met slechts lichtjes rood aangelopen gezichten maken ze verder geen uitgeputte indruk. Conny: “Het was goed te doen, het viel ons echt mee! Vijftig kilometer is niet zo zwaar en wij zijn gewoon hartstikke fit!” De dames hadden onderweg veel bekijks met hun tandem en waren daardoor best in de weer met zwaaien naar voorbijgangers. Karlien: “Het was ook wel even aanpassen op een tandem, je moet echt goed samenwerken. We hebben veel gecommuniceerd over ieder dingetje dat we deden en elke hobbel die we tegenkwamen.” Karlien vond het stuk door de duinen het mooist, maar ook het zwaarst.

Een tijdje later komt het tweede groepje binnen. Inholland-collega’s Astrid Schouten, Birgith Kamieth en Josephine Koster vonden het laatste stukje, het Kopje van Bloemendaal, best pittig. Josephine: “Ik was erg blij met de lekkere lunch op een gezellig terras, halverwege de rit.”

Stefan Cox van Hogeschool Rotterdam heeft er 120, nou ja, eigenlijk zelfs 130 kilometer op zitten. “Ik ben niet moe, nee. Ik rijd elke dag 30 kilometer op mijn racefiets: 15 naar mijn werk en 15 terug. Bovendien werd er goed samengewerkt in onze groep, we namen geregeld de koppositie van elkaar over. Stefan is tevreden over deze dag. “Alles is goed verzorgd. En nu is het tijd voor een biertje!”

Jelle Ywema, die op de HRM-afdeling werkt bij Stenden Hogeschool en Willemijn Langkam van de Hogeschool van Amsterdam, hebben officieel 90, maar in werkelijkheid 100 kilometer afgelegd: “We hadden leuke gesprekken onderweg met collega’s van verschillende hogescholen. Waarover? Het vakgebied, ontwikkelingen bij de hogeschool waar je werkt, vakanties, fietsen, alles kwam aan bod. Trouwens ook altijd weer leuk om bekenden te zien van voorgaande edities.”

Ruud Habets komt helemaal uit Kerkrade en Arno Pauly uit Brunssum. Ze werken voor Hogeschool Zuyd. Arno: “We waren hier gisteren al om het parcours te verkennen, haha, nee hoor! Maar het was gisteravond erg gezellig op de Grote Markt in Haarlem.” Ruud: “Ik fiets in het dagelijks leven zelden, maar als het even kan, doe ik ieder jaar mee aan de HBO Fietstocht!”

Bij de start en finish verzorgen studenten van Conservatorium Haarlem de muziek. Er is nog een aftermovie in de maak, geproduceerd door studenten Media en Entertaiment Management (MEM) vanuit het leerwerkbedrijf Rookie Entertainment.

HBO Fietstocht
De HBO Fietstocht is in het jaar 2000 in het leven geroepen naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de HBO-raad, de vereniging van Hogescholen. Na deze succesvolle primeur was een nieuwe traditie geboren en werd het sportieve evenement voor medewerkers (bijna) elk jaar georganiseerd door telkens een andere hogeschool. Bij deze zestiende editie was het de beurt aan Hogeschool Inholland, die het estafettestokje voortvarend overnam en een stevige organisatie neerzette. Volgend jaar organiseert de Haagse Hogeschool de HBO Fietstocht.

Meer foto's vind je op de Facebook-pagina van de HBO Fietstocht. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.