Haarlem,
20
juni
2018
|
08:55
Europe/Amsterdam

HBO Kennisbank vernieuwd

HBO+Kennisbank

De HBO Kennisbank is vernieuwd. Het portaal met praktijkgerichte onderzoekspublicaties en afstudeerproducten heeft een nieuw ontwerp, en is makkelijker doorzoekbaar. Het portaal draagt bij aan kennisuitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Kennis zichtbaar en toegankelijk
Ruim tien jaar na de lancering van de HBO Kennisbank was het tijd voor vernieuwing. Naast een nieuw ontwerp om de toegankelijkheid van onderzoekspublicaties te vergroten, ligt er nog meer nadruk op open access publiceren. Het doel is om mensen te inspireren en het hergebruik van onderzoek te stimuleren. Zowel lectoren, docent-onderzoekers als studenten zorgen voor een doorlopende stroom aan interessante publicaties, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerproducten. Hiermee vergemakkelijkt de HBO Kennisbank de uitwisseling tussen onderzoek, onderwijs, bedrijfs- en beroepsleven en maatschappij en draagt het platform bij aan het stapelen van kennis, waarvan Isaac Newton ooit zei: "If I have seen further, it is by standing on the shoulders of Giants."

Bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties
Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de gebruikers van het portaal student is bij één van de 26 deelnemende hogescholen. Tien procent van de gebruikers vertegenwoordigt organisaties op zoek naar kennis, waarmee zij hun dienstverlening of product kunnen verbeteren. Organisaties kunnen putten uit het kwalitatief hoogstaande onderzoek dat beschikbaar is op HBO Kennisbank. Al met al is de HBO Kennisbank een onmisbaar platform voor het zichtbaar maken van de vele onderzoeken en publicaties vanuit Inholland en 25 andere hogescholen.

Over de HBO Kennisbank
De deelnemende hogescholen, SURF en het Samenwerkingsverband Hogeschool Bibliotheken (SHB) werken samen om de resultaten, van met publieke middelen gefinancierd onderzoek, vrij beschikbaar te stellen op de HBO Kennisbank. De HBO Kennisbank is onderdeel van Directory of Open Access Repositories en voldoet daarmee aan de eisen van een ‘Trusted Repository’ zoals de NWO hanteert.

Meer weten?
Neem contact op met een van de bibliotheekcollega’s van het team Onderzoeksondersteuning van Inholland:

Algemeen e-mail onderzoeksondersteuning@inholland.nl
Aart van Gangelen 088-4667 101
Els Vermeulen 088-4664 168
Elvira Leufkens 088-4662 194
Liesbeth Wessel 088-4660 536
Richard Visscher 088-4662 442
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.