Haarlem,
02
oktober
2017
|
11:10
Europe/Amsterdam

Hoe gaan we verder met de circulaire economie?

Business Research Centre organiseert symposium bij Inholland Haarlem

BRC_circulair_800pix

De onderzoekslijn Leren en Ontwikkelen in Organisaties van het Business Research Centre van Inholland organiseert donderdag 23 november bij Inholland Haarlem een symposium over de uitkomsten van onderzoek naar de circulaire economie in het midden- en kleinbedrijf en de vrachtlogistieke sector in de regio’s Haarlem, IJmond en Haarlem.

Circulair is de toekomst. De overgang van een liniair-economische bedrijfsvoering naar een circulaire aanpak is echter nog een hele uitdaging, die vraagt om flexibiliteit en een brede blik. Het Business Research Centre van Hogeschool Inholland deed praktijkgericht onderzoek naar de circulaire uitdaging voor het mkb in de regio’s Haarlem, IJmond en Haarlemmermeer. In het onderzoek bij de onderzoekslijn Leren en Ontwikkelen in Organisaties van het Business Research Centre verkenden Inholland-lector Don Ropes (Learning and Development in Organisations) en associate lector Han van Kleef, samen met research fellow Giovanni Douven, de manieren waarop grote en kleine bedrijven kunnen innoveren in een circulaire economie.

De uitkomsten van dit onderzoek worden gepresenteerd op 23 november tijdens het symposium “Circulaire economie: Hoe gaan we verder? De resultaten van onderzoek naar circulaire economie en het mkb.” Op het symposium is aandacht voor de betekenis van de resultaten en werpen de onderzoekers een blik naar de toekomst.

Duurzame vraagstukken
Met Kenniscafés voor bedrijven en stakeholders, interviews en deskresearch onderzochten van Kleef en Douven waar de circulaire uitdaging precies ligt voor bijvoorbeeld de vrachtlogistieke sector. Aan bod kwamen vraagstukken als: wat is de rol van de overheid? Hoe ga je om met delen van (big) data? Hoe kun je het beste rekening houden met de cultuur van de sector? De behandelde vraagstukken liggen in het verlengde van de onderzoeksagenda 'Duurzaam organiseren met de menselijke maat', die aansluit op de Inholland-thema's gezond, creatief en duurzaam.

Aanmelden symposium

Meer weten? Stuur een mail naar brc@inholland.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.