Haarlem,
29
september
2017
|
09:10
Europe/Amsterdam

Hoe programmeer ik een robot?

Kick-off FIRST LEGO League bij Inholland Haarlem

Voor de kick-off van FIRST® LEGO® League stroomde Inholland Haarlem vol met scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs uit de regio. Bij deze jaarlijkse competitie strijden talloze scholen uit de hele Benelux tegen elkaar met zelf geprogrammeerde robots. De aftrap voor de wedstrijd werd gevolgd door drie workshops: over de missie, het programmeren en hydrodynamics (stromingsleer), omdat er veel wateronderdelen voorkomen in de missie.

De FIRST® LEGO® League is een unieke internationale roboticawedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar die hen de mogelijkheid biedt om in teamverband op een leuke en uitdagende manier in aanraking te komen met techniek. Tijdens de regiofinale van de internationale wedstrijd op 29 november presenteren de leerlingen hun kunsten met betrekking tot robot design, teamwork, onderzoek, presentatie en projectplanning. Dertien groepen van verschillende scholen strijden mee.

Winnen
Thijs Otter, docent Informatica, vertelde de kinderen hoe je een LEGO® MINDSTORMS® robot moet bouwen en programmeren. “Wat gaan jullie hier doen?”, vroeg hij bij aanvang. “Winnen!”, was direct de enthousiaste reactie van een fanatiek jongetje.

Bij het onderdeel hydrodynamics gingen de kinderen met elkaar in discussie over de weg die vloeistof aflegt, van drinken tot plassen, van riool tot waterzuivering.

 

Brandweerauto
Niels van der Zwet, studiebegeleider, instroom- en roostercoördinator bij de opleiding Informatica, legde aan alle kinderen uit wat de bedoeling was van de robotmissie. De robots moeten onderweg opdrachten doen met sluizen, een brandweerauto, een waterputdeksel en nog meer onderdelen die met water te maken hebben.

Studenten en docenten van de opleidingen Informatica, Pabo en Creative Business / Media en Entertainment Management (MEM) zorgden deze dag samen voor de organisatie en een goede begeleiding van de leerlingen. Ook in de aanloop naar de regiofinale toe worden de leerlingen door Inholland-studenten geholpen.

De regiofinale vindt eveneens bij Inholland Haarlem plaats, op 29 november. Inholland Alkmaar is gastheer bij de regiofinale van Noord-Holland-Noord, op 22 november.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.