Rotterdam,
07
juni
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

'Lef hebben om te kunnen lachen’

Aftellen naar de Inholland Parade. Nog 113 dagen.

Jaap+Versluis

Hogeschool Inholland bestaat 15 jaar. We tellen wekelijks af naar de Inholland Parade, hét lustrumfeest van 28 september, met interviews met iedereen die een activiteit organiseert. Communicatiedocent van Inholland Rotterdam, Jaap Versluis, geeft een unieke cabaretvoorstelling waar hij alle docenten op een humoristische manier een spiegel voor wil houden.

“De laatste jaren zijn de formuliertjes bij examens enorm toegenomen. Alles onder het mom van kwaliteitsverbetering. Maar de vraag is of dit het onderwijs echt ten goede is gekomen. En of wij als, als docenten, voldoen aan de criteria die wij onze studenten opleggen. Dat is de vraag! Kortom, genoeg voer voor een humorvolle voorstelling”, zegt Jaap.

Jaap is blij dat we eindelijk eens het lef hebben om iets te vieren. Hij zegt: “Geen poespas of dure acts. Gewoon met collega’s onder elkaar. Met veel goede muziek en hopelijk ook veel lol. Er is veel gebeurd in de afgelopen vijftien jaar, maar we moeten ook eens het lef hebben om daarover te kunnen lachen. Vaak zijn we zo krampachtig. En moet alles perfect binnen de lijntjes passen.” Hij is trots op het feit dat hij geen 'Excel-docent' is. “Na twee of drie keer ken ik alle studenten van naam en weet ik vaak waar ze vandaag komen en wat hun hobby’s zijn. En dat blijft dan jarenlang in mijn koppie hangen. Al worden studenten daar ook weleens gek van. Dan zeggen ze: ‘hoe kun je zoiets nu onthouden?'”

Ik wil proosten op de essentie van het onderwijs: de echte, persoonlijke interesse in het wel en wee van een student. In Inholland-termen: persoonlijk en dichtbij. We kunnen allerlei nieuwe onderwijsconcepten verzinnen, maar als we deze interesse niet hebben, wordt het niets.
Jaap Versluis

Een bijzondere herinnering
Zijn meest dierbare herinnering is tegelijk ook een droevige. Jaap: “Jarenlang heb ik gewerkt met Diet Zomer, zij was een lieve, wijze vrouw. Zij zat altijd tegenover mij en vaak voerden we heel lange, diepzinnige gesprekken. Een paar jaar geleden kwam ze na een lang ziekbed te overlijden. Vlak na haar dood werd ik gebeld door haar man. Hij zei dat het de wens van Diet was geweest dat ik in de kerk namens Inholland een toespraak zou houden. Om dat telefoontje kan ik nog steeds ontroerd worden. Omdat er zoveel vertrouwen uitsprak. De dienst – in een overvolle kerk in Krimpen aan de IJssel- is mij ook heel lang bijgebleven. Ik zie mijn collega’s nog één voor één naar voren komen, met een bloem in hun handen. Een bijzondere herinnering.”

Meer info over het feest
Laten we vieren wat we de afgelopen jaren hebben neergezet en toasten op de toekomst. Kom naar het lustrumfeest op 28 september bij Inholland Haarlem. Dus meld je aan! Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Inholland Parade via Yammer. Als je je creatieve bijdrage wilt leveren of mee wilt helpen in de organisatie kun je mailen naar communicatie@inholland.nl.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.