Haarlem,
10
juli
2017
|
14:27
Europe/Amsterdam

In memoriam: Fred Felderhof

Fred+Felderhof

Na een kort en hevig ziekteproces is onze lieve en markante collega Fred Felderhof overleden op 8 juli 2017.

Drie maanden geleden kreeg Fred gezondheidsklachten die voort bleken te komen uit een onbehandelbare hersentumor. Dit was confronterend voor hem en voor ons allen. Als team hebben we een intensieve tijd met Fred beleefd met veel bezoek, kaarten, bloemen en appjes aan Fred.

Fred was een bourgondiër, dus een afscheidsetentje lag voor de hand. Dit was een innig samenzijn, waarbij we niet alleen afscheid van elkaar namen, maar ook terugblikten op een mooie tijd samen. Fred kreeg een fotoboek vol persoonlijke herinneringen van alle collega’s.

Fred is een bekende van velen binnen en buiten Inholland. Hij hield zich bezig met stralingsdeskundigheid en stralingsveiligheid in het skills-lab van de opleiding MBRT. Hij was onze stralingscoördinator (SSC) en toezichthouder. Naast de voltijdopleiding deed hij veel voor de duale opleiding. Daardoor was hij ook goed bekend met het werkveld.

Fred was een betrokken docent die echt aandacht had voor mensen. We kenden hem ook als actief feestcommissielid en niet te vergeten als enthousiast deelnemer aan de HBO Fietstocht.

Nu nemen we komende vrijdag 14 juli écht afscheid van hem. We gaan hem erg missen.

Collega’s en studenten van de opleiding MBRT, Inholland Haarlem

Reacties 1 - 11 (11)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
J.R. van Wijk
19
May
2018
Ik ben een collega en medeleerling van Fred geweest.
Verder heb ik les van hem gehad op de BiGra.
Kimberly
28
July
2017
Gister gehoord van een mede oud leerling en hoopte zo dat het niet waar zou zijn, helaas.....
lieve Fred wat een bijzondere docent. Ookal was het niet ons favoriete vak en vaak laat op de dag, we gingen met plezier omdat het Fred was. Durf wel te zeggen dat ik zonder hem hopeloos had gefaald in SD.
Heel veel sterkte voor collega's, nabestaanden en iedereen die Fred liefhad.
Rust zacht
Niels Meijers
21
July
2017
Ik denk aan de persoonlijke aandacht van Fred toen hij me zag worstelen met de fysica. Hij heeft me toen goed geholpen en nam tijd voor me. Hier ben ik hem nog dankbaar voor. Mijn beloofde biertje kwam na het halen van mijn diploma en dat vond hij mooi dat ik dit niet vergeten was. Jammer dat zo'n humorvolle en goede man uit het leven is gegrepen. Condoleances voor mensen die dicht bij hem staan
Tom Visscher
13
July
2017
Ik hoorde vorige week van Iris dat Fred ernstig ziek was, dat was enorm schrikken en nu moeten wij hem al missen.
Ik heb met Fred enkele Weblectures mogen opnemen en heb daar ontzettend van genoten.
Fred de studenten en collega's zullen je missen en ik ook.
Hartelijke groet,
Tom
Janny de Groot-kesting
12
July
2017
Ik ken Fred al van de Bigra tijd waar wij samen hebben gewerkt en ik zo hecht met hem was dat hij zelfs nog op mijn trouwen is geweest en heb dat als een van de mooiste tijd uit mijn leven ervaren.
En dan nu te horen dat hij zo onverwachts is overleden ik ben echt in shock en wil een ieder die van Fred heeft gehouden alle sterkte toe wensen met dit grote verlies.
Garrick Jansen
11
July
2017
Fred,

Vanaf mijn begintijd 7 jaar geleden heb ik je leren kennen als de warme, vriendelijke en geestige man. Onze gezellige treinreizen zal ik blijven koesteren, de gesprekjes in de wandelgangen en vooral je wijze van aandacht schenken aan de ander.
Sterkte aan je naasten. Ik zal je missen.

Garrick Jansen (Sportkunde).
Peter Kruys
11
July
2017
Mooie domeinfeesten mogen organiseren met Fred. Waar hij altijd streefde naar een hutspotbuffet voor het hele domein. Altijd erg veel lol met elkaar om gehad.

Ik heb Fred leren kennen als een sociale en vrolijke man. Het is een triest bericht zo voor de zomer. Had het schooljaar liever anders afgesloten. Veels te vroeg.

Voor familie en naasten collega's veel sterkte en kracht gewenst.

Peter Kruys
jacqueline van rennes
11
July
2017
Wat is dit schrikken! In april heb ik hier in Amsterdam nog een ontzettend gezellig, amicaal gesprek gehad met Fred. Over zijn vak, wat radiologie betekent voor de opleiding mondzorgkunde in het kader vande taakherschikking maar ook over het wonen in gaasperplas en de bijlmer, waar mijn zoon nu woont.
Ik zal zijn marcante aanwezigheid blijven herinneren hier in Amsterdam en ik weet meerder collega's van mondzorgkunde idem.
Ik wens al zijn familie, nabestaanden en zeker de collega's van MBRT te haarlem veel sterkte bij dit veel te plots en te vroege verlies

jacqueline van rennes
Yvonne Zoetigheid
11
July
2017
Ontzettend geschrokken van dit bericht! Ik heb een leuke tijd met hem gehad tijdens de voorbereiding van een domeinfeest in Alkmaar. Hij noemde zich Het Fossiel van Inholland omdat hij alle domeinfeesten mee had georganiseerd.
Heel veel sterkte gewenst voor al zijn collega's!
Roelien Visscher
10
July
2017
Wat een verdrietig bericht. Fred en ik maakten een paar jaar deel uit van de projectgroep die 'domeinfeesten' organiseerde. Hij was 'dokter Fred' en ik was 'zuster'. Wat een lieve, leuke, genereuze, deskundige, stralende en geestige collega was Fred. Zijn overlijden betekent voor ons een groot verlies. Ik wens de dierbaren van Fred veel liefs en veel sterkte.
annemieke knuwer
10
July
2017
Wat schrik ik van dit bericht! We hebben nooit bij elkaar in een team gezeten, maar wel bij hetzelfde domein en in dezelfde gebouwen gewerkt. Fred zo social en altijd in in voor praatjes, grapjes en heel veel gezelligheid op team / domeinuitjes! Goede, creatieve en vrolijke organsiator, erg betrokken bij het wel en wee!
Ik wens zijn dierbaren en naasten veel moed toe bij dit verlies.
Hartelijke groet
Annemieke Knuwer