Delft,
14
maart
2017
|
09:01
Europe/Amsterdam

Inholland Composites en NHL samen in RAAK-mkb-project

Inholland Composites en de NHL Hogeschool kregen eind februari financiering toegewezen voor hun nieuwe RAAK-mkb-project ‘First-time-right injecties voor de productie van eenmalige of kleine series composietproducten’. Hierdoor kunnen NHL en Inholland toegepast onderzoek naar vezelversterkt composiet blijven uitvoeren, samen met het Nederlandse mkb.

Inholland Composites is het nieuwe composietenlaboratorium van Inholland. De RAAK-subsidie – toegekend door het Regieorgaan SiA (Stichting Innovatieve Alliantie) – stimuleert vooruitgang in kennisuitwisseling, om zo de innovatiecapaciteit van het mkb te vergroten. NHL en Inholland Composites brachten al verschillende mkb’ers samen in dit project en blijven de komende twee jaar zoeken naar versterking van de samenwerking. Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die geïnteresseerd zijn in het onderzoeksthema 'automation' worden daarom aangemoedigd om contact op te nemen via de website van Inholland Composites.

Expertise en kennis
Inholland Composites draagt bij met expertise, opgedaan bij eerdere projecten als www.robocompo.nl, en goed uitgeruste laboratoria in Alkmaar en Delft, die dienen als ondersteunende onderzoekscentra. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden levert kennis van composiet in de jachtbouw en bekwaamheid in visuele systemen, geïntegreerde zonnecellen en hernieuwbare energie. Dit project is ‘hot’ – er vinden meerdere onderzoeks- en valorisatie-activiteiten plaats in het kader van Smart Industry, topsectoren (met name Energie en High Tech Systemen & Materialen) en meer regionale initiatieven zoals het EFRO-project 'Valorisatie hightech sector composieten’.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Feike vdLeij
14
March
2017
Goed zeg! Gefeliciteerd met dit RAAK succes!

NB NHL Hogeschool heette vroeger inderdaad Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, maar dit is sinds enkele jaren veranderd in NHL Hogeschool (NHL is een zogenaamd beeldwoord, net als HAS bijv.)...