São Paulo,
06
juni
2017
|
13:09
Europe/Amsterdam

Inholland Composites maakt uitwisselingsconnectie met Brazilië

Laura+Lagan%26aacute%3B%2C+Dean+van+de+CPS+en+Dirk+van+der+Bijl%2C+directeur+Domein+TOI+Inholland%2C+ondertekenen+het+convenant.

Hogeschool Inholland heeft begin mei een internationale samenwerkingsovereenkomst getekend met Centro Paula Souza (State Center for Technological Education Paula Souza) in São Paulo, Brazilië. De samenwerking is bedoeld voor een uitwisseling tussen studenten, docenten en onderzoekers van de São Paulo State Technological College (FATEC) en Inholland Composites. Centrale rol hierin speelt vliegtuigbouwer Embraer, waar studenten stages, afstudeeropdrachten en projecten kunnen uitvoeren. De opleidingen van het Inholland-domein Techniek Ontwerpen en Informatica krijgen hierin een unieke positie.

Namens het Domein TOI tekende directeur Dirk van der Bijl en namens Inholland Composites projectleider Antoine Gerritse. De overeenkomst is mede tot stand gekomen door steun van het Nederlandse consulaat in São Paulo en vliegtuigbouwer Embraer. Na ondertekening van de overeenkomst wordt er een specifiek programma ontwikkeld voor genoemde uitwisseling. De uitwisseling is in eerste instantie opgezet in het kader van de luchtvaart en voornamelijk composieten. Op termijn zal de samenwerking ook interessant kunnen zijn voor andere technische opleidingen van Inholland en andere domeinen. Luiz Antonio Tozi, vice-dean van de CPS zal binnenkort naar Nederland komen voor een bezoek aan Inholland om de eerste uitwisseling voor te bereiden.

“Deze samenwerking is van groot belang voor beide instellingen”, sprak Laura Laganá, Dean van de CPS, na het ondertekenen van de overeenkomst. Domeindirecteur Dirk van de Bijl gaf aan enorm verheugd te zijn met deze strategisch samenwerking en onderschreef het belang van internationalisering en de relevantie van een partner als Embraer hierin. Onder de genodigden bevond zich tevens Nico Schietekatte, innovatie-attaché voor het Consulaat in Sao Paulo en Paulo Laurencão, directeur opleidingen Embraer. Nico Schietekatte heeft een belangrijk aandeel gehad in het voortraject voor de ondertekening van deze overeenkomst.


V.l.n.r.: Dirk van der Bijl (directeur Domein TOI, Inholland),  Paulo Laurencão, (directeur opleidingen Embraer),  clustermanager Egbert Bol (Inholland) en Antoine Gerritse (Inholland Composites)

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.