Haarlem,
12
mei
2017
|
13:17
Europe/Amsterdam

Inholland Haarlem bij Bevrijdingspop 2017: het dak eraf!

Brrr, wat was het steenkoud op vrijdag 5 mei! Daar liet het publiek zich gelukkig niet door tegenhouden: maar liefst 110.000 bezoekers trok het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Ook voor het Inholland-podium Plein van de Vrijheid stond een bijzonder grote menigte te dringen en te swingen! De optredende studenten van Conservatorium Haarlem wisten niet wat ze meemaakten. “Haarlem, wat zijn jullie met véél!”, riep Eva van Leeuwen, zangeres van LOOSE AIR, op het podium verbluft uit.

DJ Concrete Flow, nog vol adrenaline van zijn optreden, kon het bijna niet geloven: “Ik was lekker met m’n set bezig en als ik opkeek zag ik dáár weer een bekende en dáár… Telkens weer een hand omhoog… Ik zag zelfs iemand die ik al twee jaar niet gezien had! Echt zo gaaf, ze komen gewoon speciaal voor mij!”

Gezonde dosis spanning
Chris Alain, derdejaarsstudent Conservatorium Haarlem, trad op met zijn eigen band, allemaal Conservatoriumstudenten. “Het is een heel bijzondere ervaring om hier te mogen spelen: het publiek komt hier zonder verwachtingen, simpelweg om het leuk te hebben met elkaar. Helemaal te gek! We voelden van tevoren wel een gezonde dosis spanning: komt het allemaal goed onder elkaar te staan? Hoe gaat het publiek reageren? Gelukkig is het top gegaan!” Chris omschrijft het eigen repertoire van zijn band als 'catchy popmuziek' met een diepere laag. Hier en daar wat samba, rock en ook nog wat Afrikaanse invloeden. “Ik vind het leuk om iets van mijn roots mee te geven aan het publiek. Dat zie je ook terug in mijn podiumkleding.”

DJ Concrete Flow
Echt zo gaaf, ze komen gewoon speciaal voor mij!
DJ Concrete Flow

Alle acht acts waren afkomstig van Conservatorium Haarlem. De bands hadden er zelfs auditie voor moeten doen. Het niveau was dan ook erg hoog en dat was te merken aan de reacties van het publiek. Het dak ging eraf! Op de website van Bevrijdingspop staan lovende recensies. Een mooi visitekaartje voor Inholland en Conservatorium Haarlem.

Studenten Media en Entertainment Management Ilse Wassenaar, Justin Weijland, Serena Brand en Demi Geerts waren betrokken bij de organisatie van alle optredens op het Plein van de Vrijheid. Jaarlijks krijgen Inholland-studenten bij Bevrijdingspop de kans om praktijkervaring op te doen. Deze vier tweedejaarsstudenten hebben binnen het leerwerkbedrijf Rookie hun eigen bedrijf LOS Events opgericht. Zij namen de organisatie, techniek en productie voor hun rekening. Tijdens het evenement was het hun taak om de artiesten te begeleiden. “Het liep allemaal op rolletjes, ik ben zo blij!”, aldus Serena. Als extraatje hadden ze de kleedcabines voor de artiesten flink gepimpt, om ervoor te zorgen dat ze zich zo prettig mogelijk zouden voelen.

Feestje
Rianne Zomerdijk, vrijwilliger bij Bevrijdingspop voor het podium Plein van de Vrijheid, werkt jaarlijks met een nieuwe groep Inholland-studenten samen. “Ik ben heel gelukkig met deze groep MEM-studenten, ze zijn superenthousiast en hebben goed werk gedaan.” Volgend jaar is Inholland alweer voor de tiende keer op het festival aanwezig met een eigen podium. “Daar gaan we een feestje van maken, dan moeten we echt uitpakken!”, aldus Rianne.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.