Haarlem,
12
juli
2017
|
11:40
Europe/Amsterdam

Inholland Haarlem eerste partner van Circus Circulair

Inholland Haarlem wordt de eerste partner van de coöperatie Circus Circulair, hét platform voor circulaire ondernemers, bedrijven en organisaties in Haarlem en omstreken. Het partnerschap is op 10 juli feestelijk getekend bij Inholland door lector Don Ropes van het lectoraat Leren en ontwikkelen in organisaties, hogeschooldirecteur Heleen Jumelet van Inholland Haarlem en Erik Boele de Zeeuw namens het bestuur van de coöperatie Circus Circulair.

Inholland Haarlem wil zijn studenten op een brede manier kennis laten maken met de circulaire economie en ziet in de coöperatie Circus Circulair een uitstekende partner om dit te bereiken. Associate lector Han van Kleef: “Ons lectoraat ondersteunt initiatieven op het gebied van samen leren en ontwikkelen. Circus Circulair brengt partijen samen om precies dát te doen voor een circulaire economie. We vinden het een steengoed Haarlems initiatief en willen dat graag ondersteunen!” Heleen Jumelet voegt toe: “Als Inholland Haarlem maken we keuze onze deuren en ramen naar buiten wijd te openen en zelf midden in de samenleving te staan. Circus Circulair is bij uitstek een inventieve netwerkorganisatie uit onze regio, die een bijdrage levert aan het voorbereiden van onze studenten op werk in een duurzame gezonde samenleving, waar ze actief aan leren bijdragen.”

Han van Kleef, associate lector van het lectoraat Leren en ontwikkelen in organisaties
We vinden het een steengoed Haarlems initiatief en willen dat graag ondersteunen!
Han van Kleef, associate lector van het lectoraat Leren en ontwikkelen in organisaties

Voor de coöperatie Circus Circulair is dit partnerschap een mooie kans om de samenwerking met het onderwijs stevig neer te zetten. Erik Boele de Zeeuw: “Ons motto is ‘geen afval, geen uitval’: we moeten ervoor zorgen dat we grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk gebruiken én de potentie van alle mensen blijven benutten. Voor deze omschakeling in de economie is veel kennis nodig en daar ligt een rol voor onderwijs en onderzoek. Verbindingen maken naar de samenleving vind ik belangrijk. Daarom hecht ik veel aan deze samenwerking met Inholland.”

Verbindende coöperatie
Circus Circulair vormt een netwerk waarin partners door het delen van kennis, kunde en netwerken, innovaties (kringlopen) ontwikkelen voor een circulaire samenleving. De coöperatie verbindt, ondersteunt en werkt gezamenlijk aan de circulaire en inclusieve stad Haarlem.

Circus Circulair organiseert netwerkbijeenkomsten, draagt bij aan kennisontwikkeling van haar partners, geeft circulair advies op maat aan partners, biedt toegang tot projecten en opdrachten aan haar partners. Wil je ook partner worden of meer informatie, stuur dan een mail naar circuscirculair@gmail.com.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.