Rotterdam,
06
februari
2018
|
12:02
Europe/Amsterdam

Inholland Rotterdam praat ouders bij over eerste 100 dagen eerstejaars

Als onderdeel van het #100Days-programma van Inholland Rotterdam organiseerden we afgelopen maandag een ouderinformatieavond. Meer dan 320 ouders van eerstejaarsstudenten hoorden hoe hun zonen en dochters de eerste honderd dagen van hun nieuwe studie doorstonden. Ook was er aandacht voor de inhoud van de opleidingen. Door een grote opkomst werd de groep gesplitst in het auditorium en de foyer.

Voor #100Days organiseren opleidingen van Inholland Rotterdam en Pabo Dordrecht allerlei activiteiten gericht op studiesucces, zoals workshops, (extra) begeleiding van studieloopbaanbegeleiders en intensief contact met medestudenten. Het 100-dagenprogramma is bedoeld om studenten gemotiveerd te houden tijdens de meest uitdagende periode van hun studie. Onderzoek wijst uit dat studenten vaker hun diploma halen als ze de eerste honderd dagen van hun opleiding goed doorlopen. Ook informatieavonden voor hun ouders en verzorgers behoren tot het programma.

We konden goed proeven welke opleiding onze dochter doet. Voor ons is het een groot gebouw waarin we haar loslaten. Daarom is het mooi om te zien dat er hier binnen het onderwijs veel aandacht voor haar is", vertelt een vader van een studente Tourism Management tijdens de ouderinformatieavond.

Ruimte voor vragen
Bij het aanmelden voor de avond kregen ouders de mogelijkheid om hun vragen en opmerkingen door te geven. Locatiedirecteur Eric Westhoek beantwoordt in zijn welkomstwoord een aantal van die vragen. “Zijn verhaal was krachtig, maar luchtig”, zegt de moeder van een studente Business Studies, en voegt toe dat zo’n informatieavond wat haar betreft vaker mag plaatsvinden. Manager Werving, Instroom & Relatiemanagement Olav Rülander toont hoe de eerste honderd dagen er voor veel studenten uitzien. Studenten delen met vlogs hun eigen ervaringen.

Rollen omgedraaid
Na het welkomstwoord in het auditorium worden de ouders door studentenambassadeurs naar de opleidingslokalen geleid. Daar krijgen zij inhoudelijke informatie over de opleidingen en worden de rollen omgedraaid. Zo verzorgt docent Henk Kamman bij de opleiding Integrale Veiligheidskunde een college voor de ouders, die vervolgens vragen kunnen stellen aan ouderejaarsstudenten. Bij de Pabo krijgen de bezoekers van een studente training in voorlezen en vertellen.

Veel aandacht
Na afloop praten ouders, studenten en collega’s na tijdens de borrel. “Goed geregeld”, vindt een studente Creative Business: Media- en Entertainment Management van de avond. Haar vader sluit zich daarbij aan: “Het is fijn om na een algemeen gedeelte verdieping te krijgen over de opleiding, waarbij je al je vragen kunt stellen. We konden goed proeven welke opleiding onze dochter doet. Voor ons is het een groot gebouw waarin je haar loslaat. Daarom is het mooi om te zien dat er hier binnen het onderwijs veel aandacht voor haar is.” De moeder van de studente voegt toe: “Er stond echt een team docenten. Die saamhorigheid vind ik heel mooi. Het geeft mij een veilig, gerust gevoel.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.