Alkmaar,
14
december
2017
|
09:26
Europe/Amsterdam

Inholland-student Roel Teillers springt naar grote hoogte

Roel+Teillers+en+Inholland-collegelid+Huug+de+Deugd

De vijfde titel op rij bij het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen. Het is student Roel Teillers van de opleiding Werktuigbouwkunde van Inholland Alkmaar gelukt. Samen met zijn team, bestaande uit Jimmy Demmers, Bo Bet en Niamh Slattery was hij in Oss de overtuigende winnaar.

Met een score van 153,625 punten hielden de trampolinespringers de concurrentie flink op achterstand. Roel begon de finale, maar moest zichtbaar vechten om zijn oefening door te komen, vertelt hij in het Noordhollands Dagblad "Mijn oefening was verreweg het spannendst. In de voorronde ging het fout, dus in de finale ging ik een beetje overcompenseren. Gelukkig kwam ik hem wel door."

Coach Sven Mooij is tevreden: “Het ging niet helemaal perfect, maar het is fijn dat het gelukt is. Vijf titels op rij blijft knap. Dat betekent dat je vijf jaar op rij in elke finale weet te scoren als het moet.”

Roel won eerder dit jaar de Wij Inholland award Topsport 2017. De toenmalige jury benadrukte dat Roel een veelbelovende trampolinespringer is. “Het blijft een geweldige opgave om een hbo-opleiding naast je grootste passie, de sport, te combineren en succesvol af te ronden. Roel is hard op weg deze ambitie te realiseren.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.