Amsterdam,
06
maart
2018
|
11:46
Europe/Amsterdam

Inholland-studente Beau schaatst naar winst

2018-nat-beau-wagemaker-sch

"Geweldig, ik kan het nog amper geloven. Het is echt bizar", zei Beau Wagemaker na afloop van haar winst op natuurijs. Beau, vierdejaars studente van de opleiding Biotechnologie bij Inholland Amsterdam, wint haar eerste wedstrijd in de hoogste klasse op natuurijs. Daarnaast won ze ook nog het klassement. 

Zó leer je hoe gisten en bacteriën kunt gebruiken voor de productie van medicijnen en zó win je een wedstrijd in de hoogste klasse schaatsen op natuurijs. Het overkwam Inholland-student Beau Wagemaker afgelopen vrijdag. In Noordlaren was Beau onderdeel van een kopgroep van tien vrouwen. In de laatste ronde wist ze binnendoor naar de eindwinst te sprinten. In de sprint versloeg Beau medevluchters Kelly Schouten en Emma Engbers. 

Ze was het meest enthousiast over eerste plek in het algehele klassement. Het was precies de ééntiende punt die haar voor Roza Blokker hield: 63,1 om 63 punten. "Onvoorstelbaar. Dat maakt het helemaal een mooie dag", zei Beau.

Hogeschool Inholland biedt topsporters de gelegenheid om studie en topsport te combineren. Het speciale topsportbeleid van Hogeschool Inholland maakt het mogelijk om een topsportcarrière te combineren met een hbo-opleiding. Om in aanmerking te komen voor deze faciliteiten moeten studenten de topsportstatus hebben of een erkend topsporter zijn.

Bron: Schaatsen.nl
Foto: Glenn Wassenbergh

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Nick Dekker
06
March
2018
Beau,

Je bent een topper!!!