Haarlem,
11
april
2017
|
15:14
Europe/Amsterdam

Internationale Exchange met Berklee College of Music (U.S.)

In het kader van de Internationale Exchange zijn afgelopen zaterdag een tiental studenten en docenten van de faculteit International Music Management (IMM) en het Conservatorium van Inholland Haarlem afgereisd naar Boston. Daar brengen ze een week lang een bezoek aan Berklee College of Music, het wereldbefaamde Amerikaanse conservatorium. Volgende week komen Amerikaanse studenten vanuit Boston op bezoek in Haarlem.

Berklee College of Music heeft al aardig wat grote namen voortgebracht. 107 alumni ontvingen maar liefst 266 Grammy Awards, waaronder beroemdheden zoals John Mayer, Esperanza Spalding, Melissa Etheridge en Quincy Jones. Inholland-studenten die de verdiepende minor Music Business volgen, maken één keer per jaar kans om deel te nemen aan deze Exchange. In het kader van de nauwere samenwerking binnen het domein Creative Business zijn er dit jaar ook weer een aantal studenten van Conservatorium uit Haarlem die hieraan deelnemen. De studenten van Inholland die naar Boston afreizen, hebben zich vooraf aangemeld en zijn geselecteerd op hun motivatiebrief.

Het doel van de Exchange is: studenten een internationale ervaring bieden, kennis overdragen, een internationaal netwerk ontwikkelen en een brug slaan tussen Europa en de VS op het gebied van Music Business, waarbij de focus ligt op International Music Publishing en Licensing. “De culturele diversiteit van Europa brengt muziekstijlen en artiesten voort, waarin de U.S. veel interesse heeft. Tegelijkertijd maken de verschillen in geschiedenis, wetgeving, taal, valuta en cultuur de exploitatie van muziek middels licenties complex. Wanneer we een platform kunnen creëren waarbij Europese studenten kennis uitwisselen met Amerikaanse studenten is er een slag te slaan in het actuele onderwerp: Global Music Licensing”, aldus Neeltje Mooring, projectleider van de Exchange met Berklee en moduleleider van het vak Music Business aan Hogeschool Inholland.

Neeltje Mooring, projectleider van de Exchange.
Wanneer we een platform kunnen creëren waarbij Europese studenten kennis uitwisselen met Amerikaanse studenten is er een slag te slaan in het actuele onderwerp: Global Music Licensing
Neeltje Mooring, projectleider van de Exchange.

Uitwisseling
Op 10 april zijn Inholland-studenten gedurende een week te gast bij Berklee College of Music te Boston. Daar nemen ze deel aan colleges en workshops in onder meer: Legal Aspects of the Music Industry, Business Leadership & Ethics, Music Publishing, Songwriting, Creative Commons in New Media en Principles of Business Management. Docenten Neeltje Mooring, Guus Bleijerveld en Remco van Eijndhoven verzorgen bij Berklee tevens gastcolleges in Sync Music Licensing, Copyright Law U.S. versus Europe en International Touring.

Vanaf 18 april zijn Berklee-studenten, muzikanten en componisten die zich specialiseren op het gebied van Music Business, een week lang te gast bij Inholland Haarlem. Het programma bestaat onder meer uit gastcolleges door alumni Michelle Hamelink, creative manager bij SonyATV Music Publishing, ‘Current Issues in the Music Business ‘ door Don Gorder, Chair Music Business Management bij Berklee, ‘Music Licensing in the U.S.’ door Associate Professor Andrea Johnson en een business trip naar Massive Music in Amsterdam. Daarnaast werken studenten aan gezamenlijke opdrachten zoals “Onderhandelingen”, waarbij Berklee-studenten de rol van ‘music supervisor’ en Inholland-studenten de rol van muziekmaatschappij vertegenwoordigen. Onder leiding van docente Yvonne Leunissen leggen studenten van Rookie TV verslag van de activiteiten. Conservatorium Haarlem verzorgt jamsessies in het Patronaat café te Haarlem en een workshop op het gebied van EDM door Julien Chaptal.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.