Haarlem,
31
augustus
2018
|
09:16
Europe/Amsterdam

Introductieweek Haarlem: warm welkom voor alle studenten

Nog wat onwennig staan de nieuwe studenten op hun eerste dag van de Introweek bij elkaar. “Vanaf morgen is dat wel anders. Dan kennen ze elkaar en voelen ze zich een stuk vrijer”, weet Killian Popken van MEMtro (Creative Business) uit ervaring. En dat is precies wat alle studieverenigingen van Inholland Haarlem met de Introweek willen bereiken: de studenten een onvergetelijke week bieden waarin ze elkaar, de hogeschool en de omgeving leren kennen. “Hier leggen ze de basis voor de rest van hun studietijd.”

De organisatie van de Introweek is geheel in handen van de studieverenigingen van Inholland Haarlem. Voor elke opleiding is een programma samengesteld. Zoals voor de studenten Creative Business (MEM en IMM). Onder de noemer MEMtro heeft studievereniging Creatrix Populus drie dagen georganiseerd vol serieuze en minder serieuze activiteiten. Ook is er een speciale introductie voor de opleidingen Business Studies, Finance & Control: Bedrijfseconomie en Ad Business Studies Logistiek. Het herendispuut O.H.D.C.N. heeft een bomvol programma voor ze samengesteld. De studieverenigingen Personalia, Voluptuaria, VIRPlaca, Röntgenius en Lepidoptera hebben hun krachten gebundeld. Samen met ’t Haerlems Studenten Gildt hebben zij een vijfdaags programma voor studenten Tourism Management, Pabo, MBRT, Informatica, Social Work, Bouwkunde en Bouwmanagement & Vastgoed/Ruimtelijke Ontwikkeling in petto. Overnachten doen ze in de nabijgelegen Tetterodehal. Studievereniging Movemental organiseert voor de studenten Sportkunde ook een vijfdaags spektakel, met veel sportgerelateerde activiteiten.

Slapen
Elvira Koomen zit in de organisatie van Movemental (Sportkunde). “We slapen bij de Haarlemse ijsbaan en zijn daar ook overdag veel te vinden. Genoeg ruimte daar, bijvoorbeeld voor de twee sportdagen die we hebben gepland. Omdat de studenten dag en nacht samen zijn, leren ze elkaar echt goed kennen. Het is, in één woord: gezellig!” Ook de Tetterodehal is tijdelijk omgetoverd in een grote slaapzaal. De luchtbedden liggen knus naast elkaar. “Dinsdag werden we gewekt met hardcore muziek. Maar dat is altijd nog beter dan de doedelzak waar we woensdag mee wakker werden gemaakt. Een doedelzak! Om acht uur, na drie uurtjes slaap. Nee, daar knap je niet van op.” Youp, die Tourism Management (HTRO) gaat studeren, kijkt dan ook niet al te fris meer uit zijn ogen.

Activiteiten
De studenten doen de meest uiteenlopende dingen. Van een cocktailworkshop, zwemmen en puzzeltochten tot Mission Impossible. “Met hele gênante opdrachten”, vertelt Casper die de Pabo gaat doen. “Zo heb ik geprobeerd een duif te vangen. En nee, dat is me niet gelukt.” Casper vindt het vooral leuk om nieuwe mensen te leren kennen. “Studiegenoten, maar ook mensen van andere opleidingen.” Vrienden van Jonas (Business Studies) hebben vorig jaar de Introweek meegemaakt. “Zij vertelden me dat het geweldig is om mee te doen en ze hebben niets teveel gezegd! Complimenten ook aan de organisatie, alles is strak geregeld en overal wordt voor gezorgd. Wat een topweek dit.” Maarten van der Boor zit in het bestuur van VIRPlaca en is regisseur van de introweek voor de vijf studieverenigingen. “Als organisator beleef je de Intro toch anders. Je krijgt continu telefoontjes, er moet weer iets opgelost of geregeld worden. Maar als de studenten dan tegen je zeggen dat ze het zo naar hun zin hebben, dan weet je dat je het goed gedaan hebt en heb je je doel bereikt.””

Eenheid
Al lopen de programma’s van de studieverenigingen uiteen, er zijn ook gezamenlijke activiteiten. Zo is er woensdagavond een buffet voor alle eerstejaars op de hogeschool zelf. De DJ, geregeld door het damesdispuut O.D.D.C.N., zorgt voor een relaxte sfeer. Terwijl de studenten genieten van het eten, worden de winnaars van de IKEA startersbox bekend gemaakt. Hidde Stegink (Creative Business) is een van de drie winnaars: “Geweldig, deze prijs! Ik had echt nog helemaal niets, geen mes, bord, pan, en haalde kant-en-klare maaltijden bij de Appie-to-go.” Donderdag wordt het nieuwe studiejaar knallend geopend met een feest voor alle eerstejaars en hun begeleiders, in totaal bijna 700 studenten, in het Patronaat. Dit jaar hebben alle studenten een bandje om hun pols. Zo is te zien wie er bij de Introweek horen en wie niet. Het is gelijk ook je toegangsbewijs om binnen te komen. De studenten onder de 18 krijgen een bandje in een afwijkende kleur. Geen alcohol voor hen. Een jonge studente kijkt een beetje beteuterd naar haar pols. “Ik word pas over een half jaar 18. Eén voordeel: ik sta ‘s ochtends denk ik een stuk frisser naast mijn bed.”

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Ruud
01
September
2018
GROEN!!!!!
Dennis van der Hammen
01
September
2018
Het was weer een top jaar.
Ik zie jullie op de afterintro borrel in 't Gildt!
GROEN!!