Rotterdam,
24
augustus
2017
|
10:38
Europe/Amsterdam

Jaaropening Inholland Rotterdam: ‘No excuses, no limits’

Ken je een toverbal? Een kogelronde bal die is opgebouwd uit dunne laagjes met verschillende kleuren? Inclusief een zacht hart van kauwgum? De jaaropening van Inholland Rotterdam in het Luxor Theater in de havenstad had daar iets van weg. Tijdens de aftrap van het collegejaar 2017-2018 voor eerstejaarsstudenten kwamen afgelopen dinsdag nieuwe kleuren, maar ook smaken naar boven. Origineel, zoet, pittig, verrassend, herkenbaar, opvallend en ook zacht.

Na een energieke opening door ‘freerunners en trickers’ die om hun as draaiden, verwelkomden Olav Rulander (strategisch relatiebeheerder) en Eric Westhoek (vestigingsdirecteur) alle enthousiaste eerstejaars. Het 100-dagenprogramma stond daarbij centraal. Dit programma bestaat uit activiteiten gericht op studiesucces zoals workshops, seminars, tips en een knallend eindfeest. Daarmee leggen studenten het fundament voor alles dat gaat volgen. Kom je goed door je eerste 100 dagen? Dan is de kans groter dat je ook je diploma behaalt. ‘Go4it!’, was het advies dan ook aan de studenten.

Vervolgens stal alumnus Redouan Ait Chitt de show met zijn speech. De oud-student Media en Entertainment Management (MEM) reist ondanks zijn lichamelijke beperking de wereld rond om te dansen en motivational speeches te geven. “No excuses, no limits. Bepaal je doel, maak een plan en stel die tussendoor bij. Zo kom je er en bereik jij je doel!”, aldus Redouan, die een eigen dansschool heeft en bruist van ideeën.

Sjoerd van Oortmerssen, Rotterdammer in hart en nieren, kreeg de taak om studenten wat kennis over de stad bij te brengen. Hij vuurde vijftien vragen op de zaal af en mocht een prijs uitreiken. De gelukkige winnares ging ervandoor met een uitje voor twee personen: een RIB Power Boat Experience over de Nieuwe Maas. De freerunners en trickers sloten vervolgens het programma af. De conclusie van de ochtend, die veranderde van kleur naar kleur, was helder: het was inspirerend en fun. En met een mooi vooruitzicht nog voor woensdag met het afsluitende Food Festival en een bioscoopavond. Nog één grote toverbal te gaan.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.