04
oktober
2017
|
15:16
Europe/Amsterdam

Kennis vergaren en met elkaar delen tijdens Edulicious

Kennisevent+Edulicious

Tijdens de Dag van de Leraar op 5 oktober sluiten de Pabo van Inholland Rotterdam en stichting Kind en Onderwijs Rotterdam, het project Effectieve Leraren af met Edulicious. Dit evenement staat in het teken van ‘kennis vergaren en met elkaar delen’ en start bij evenementenlocatie Maassilo en eindigt bij de hogeschool.

Het afgelopen jaar werkten diverse leraren en Pabo-studenten in professionele leergemeenschappen samen hard aan de voorbereidingen van Edulicious. Doel van het event is om medewerkers van Kind en Onderwijs Rotterdam en basisschoolleerkrachten in spe, van Inholland Rotterdam “te laten smullen” van hun kennis.

Het programma
De Rotterdamse stadsdichter Derek Otte en keynote-spreker Peter Heerschop trappen om 09.00 uur af met een met een voorstelling.

Vervolgens is er een lunch en zijn er om 13.30 uur kennissessies bij Inholland Rotterdam over de onderstaande thema’s:

  • Educatief partnerschap
  • Opbrengstgericht werken
  • De gelukkige klas
  • Begeleiding beginnende leerkrachten
  • Omgaan met verschillen

Daarna is het tijd om onderling ervaringen en inzichten met elkaar te delen. De dag sluit om 16.30 uur af met een netwerkborrel.

Over Kind en Onderwijs
De Pabo van Inholland Rotterdam en Kind en Onderwijs vormen samen de gelijknamige opleidingsschool. Deze heeft de ambitie om Pabo-studenten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Het is van belang dat studenten naast een goed en actueel beroepsbeeld ook competenties ontwikkelen, om adequaat te reageren op ontwikkelingen in het (basis)onderwijs..

Effectieve Leraren
Met het project Effectieve Leraren wil de opleidingsschool zich doorontwikkelen. Zo heeft onderzoek aangetoond dat de leraar een bepalende factor is voor goed onderwijs. Door samen te werken aan de ambitie om samen met en van elkaar te leren, worden leerlingen en studenten beter toegerust waardoor het onderwijs beter wordt.

Dag van de Leraar
De Dag van de Leraar is bedoeld om waardering uit te spreken voor het werk dat docenten uitvoeren en geldt als feestdag voor alle leraren in Nederland.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.