Den Haag,
08
maart
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Keuzegids Masters: zevende topnotering voor Leren en Innoveren

Master+Leren+en+Innoveren

Voor het zevende jaar op rij beoordelen studenten van de master Leren en Innoveren van Inholland Den Haag hun opleiding heel positief. Met een score van 86 biedt de hbo-master volgens de Keuzegids Masters 2018 onderwijs van “kwalitatief zeer hoog niveau” en verdient hij daarmee opnieuw het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’.

De master Leren en Innoveren is bedoeld voor docenten die zich willen verdiepen in onderwijsvernieuwing en beleid. Ze leren de problemen en wensen in het onderwijs in kaart te brengen en de juiste keuzes te maken. De master Leren en Innoveren van Inholland Den Haag mag zich voor de zevende keer topopleiding noemen. 

“De studenten zijn over de hele linie enthousiast. Vooral in Wageningen (Aeres, red.) en Den Haag (Inholland, red.) zijn de studenten lyrisch”, stelt de Keuzegids. “Bij alle toppers is toetsing relevant en sluit deze naadloos aan op de lesstof. En ook de faciliteiten zoals de bibliotheek en de onderwijsruimtes zijn hier top, net als de wetenschappelijke vorming.”

In de video vertellen afgestudeerden van Leren en Innoveren over hun ervaringen. Ze noemen de master onder meer een “bron van enthousiasme” en de docenten “betrokken”. Zo heeft Karin Holderbusch, teamleider bij ROC Mondriaan, de opleiding als “één grote snoeptrommel” ervaren, vanwege alle nieuwe kennis en mogelijkheden. “Dit heeft me veel nieuwe energie gegeven. Het docententeam van de master was erg plezierig. Stuk voor stuk waren docenten betrokken. Als student voel je je ondersteund om je opleiding af te ronden.”

‘Goed voor onderwijskwaliteit en –innovatie’
“Deze uitstekende beoordeling door de Keuzegids bewijst jaar in jaar uit dat deze master zijn hoge niveau weet vast te houden”, zegt Jet de Ranitz, collegevoorzitter van Inholland. “Dat is niet alleen erg knap, het is ook goed nieuws voor onderwijsprofessionals die de master volgen om hun didactische vaardigheden aan te scherpen. Bovendien heeft deze inhoudelijk sterke master zijn weerslag op onderwijskwaliteit en –innovatie, ook bij Inholland zelf.”

Scores van alle Inholland-masters
Inholland biedt diverse masters op het gebied van onderwijs en zorg. Hieronder de scores van de overige masteropleidingen:

  • Leren en Innoveren, Amsterdam* (72)
  • Advanced Nursing Practice, Amsterdam (48)
  • Physician Assistant, Amsterdam (66)
  • Pedagogiek, Amsterdam (62)

De master Educational Leadership (Amsterdam/Diemen/Den Haag) en de masters Advanced Health Informatics Practice (Amsterdam) en Medical Imaging/Radiation Oncology (Haarlem) ontvingen geen cijfer, omdat er geen studentoordeel aanwezig is.

Landelijke top 3 hbo-masters
De Keuzegids Masters 2018 telt 161 topopleidingen van hbo- en wo-instellingen. Als beste uit de bus in het hbo komen de masters Scientific Illustration van Zuyd Hogeschool Maastricht (104 punten), Innovatie in Zorg en Welzijn van Hogeschool Utrecht (100 punten) en Choreografie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (96 punten).

Over de Keuzegids Masters
De Keuzegids Masters 2018 is samengesteld door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie in Leiden. De studentenoordelen over de masters zijn gebaseerd op resultaten van de Nationale Studentenenquête 2015 t/m 2017. Het betreft eigen selecties en bewerkingen van deze oordelen, afkomstig uit het ‘landelijk benchmarkbestand’ van de NSE. De expertoordelen komen uit de besluiten van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Ga naar de website van Keuzegids voor de berekeningswijze en normen.

*)De master Leren en Innoveren Amsterdam wordt tegenwoordig aangeboden in Diemen.

Bron: Keuzegids Masters 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.).

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.