Rotterdam,
24
april
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Kijk in je keukenkastje!

Inholland Rotterdam zamelt in voor Voedselbank

Studenten van Inholland Rotterdam zijn vorige week gestart met een grote inzameling voor de Voedselbank Rotterdam onder alle studenten en collega's. In het hele pand worden bakken verspreid van de Voedselbank om voedsel in te zamelen.

Alleen al in Nederland gooien producenten, verwerkers, horeca en supermarkten jaarlijks voor 2,5 miljard euro aan voedsel weg. Maar ook de consument doet net zo hard mee aan voedselverspilling, zo'n vijftig kilo per jaar per persoon. Te veel ingekocht, te lang bewaard, te veel gekookt of gewoon niet lekker.

"Onze instelling heeft verbinding met de samenleving hoog in het vaandel staan. We leiden onze studenten niet alleen op tot professionals. Tijdens hun studie stimuleren wij hen, onder andere via onze kenniswerkplaats plint010, om ook op creatieve wijze een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van een wereldstad als Rotterdam. De samenwerking met de Voedselbank is leerzaam en een mooie manier om ons in te zetten voor de medemens”, zegt Gisella Silva als coördinator van plint010. De vraag aan alle leerlingen en medewerkers is om in de keukenkastjes te kijken welke lang houdbare producten er nog staan en deze te doneren.

Na Inholland is de gemeente Rotterdam aan de beurt voor de derde actie, om daarna uit te breiden naar andere ondernemingen en organisaties. De ambitie is om de actie jaarlijks bij deze instanties te organiseren, zodat de Voedselbank zelfredzaam kan zijn van deze structurele donaties. 

Voedselbank Rotterdam
We zijn enorm blij met deze samenwerking met Inholland en hopen op heel veel volle kratten van de leerlingen en medewerkers voor onze cliënten!
Voedselbank Rotterdam

Over De Voedselbank
De Voedselbank voert strijdt tegen armoede. Armoede in Nederland bestaat. Ruim een miljoen mensen leeft onder de armoedegrens. Een dagelijkse warme maaltijd is niet vanzelfsprekend.Voedselbank Rotterdam maakt wekelijks ruim 2.300 pakketten en levert voor nog eens 5.000 pakketten bulk aan. Zij is hiervoor volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven en organisaties. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.