Haarlem,
31
juli
2017
|
13:01
Europe/Amsterdam

'Kinderen moeten beter schrijfonderwijs krijgen'

Veel basisscholen onderschatten het belang van schrijven, menen schrijfexperts. In het AD geven zij aan dat steeds meer kinderen moeite hebben met schrijven en pleiten zij voor meer en beter schrijfonderwijs, onder andere bij de Nederlandse pabo’s.

De krant baseert haar berichtgeving onder andere op het onderzoek van Anneloes Overvelde, kinderfysiotherapeut en promovendus op het gebied van kinderen met schrijfproblemen. Daaruit blijkt dat ruim 30 procent van de basisschoolleerlingen moeite heeft om schrijven te leren. Ook het handschrift van veel kinderen laat te wensen over.

Op de middelbare school komen de leerlingen zichzelf tegen. Ze hebben moeite met taalkundige, maar vooral met motorische vaardigheden. “Leerlingen moeten kilometers maken om automatisch te kunnen schrijven en de aandacht bij de lessen te houden”, aldus Anneloes Overvelde.

Zij pleit onder andere voor meer aandacht voor schrijfonderwijs op de pabo’s. Door de komst van laptops en tablets zouden leraren het belang er minden van inzien. Kinderen oefenen vandaag de dag veel minder met schrijfles dan pakweg tien jaar geleden.

Lees het hele artikel op AD.nl

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.