Den Haag,
19
mei
2017
|
13:17
Europe/Amsterdam

Kinderrechten mini-movie 'Liever echte aandacht’ wint première

Het filmpje 'Liever echte aandacht' van tweedejaars deeltijdstudent Claudia de Niet gaat naar de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF) in Pathé Tuschinksi in Amsterdam. Claudia won dinsdag de Inholland-première van het festival bij Inholland Den Haag, waar 25 tweedejaars Pabo-studenten het met hun korte filmpjes tegen elkaar opnamen. 

Claudia heeft haar winnende filmpje gemaakt samen met haar stageklas, groep 7 van de Oranjeschool uit Den Haag. Ze hebben gekozen voor het recht ‘Elk kind heeft recht op liefde en zorg’ en het filmpje gaat over twee ouders die steeds op hun telefoon zitten en het daarmee te druk hebben voor hun kind. “Ik denk dat zowel kinderen als volwassenen zich herkennen in deze film. Het was een mooie weergave van hoe het tegenwoordig gaat met mobiele telefoons. De kinderen hebben vast veel plezier tijdens het bedenken van het script”, aldus communicatieadviseur Nini Vernooij die bij de première aanwezig was. Claudia heeft een professionele remake gewonnen en mag vervolgens Inholland Den Haag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Pathé Tuschinksi.

Spelenderwijs leren
Het KRFF is een filmproject voor de groepen 6, 7 of 8 van het basisonderwijs, waarbij kinderen spelenderwijs leren over kerndoelen als burgerschap, mediawijsheid, sociale vaardigheden en kinderrechten. Het initiatief van UNICEF en Hollywood in de klas daagt kinderen uit om ideeën en verhalen over kinderrechten om te zetten naar een korte speelfilm. Alle films hebben als thema kinderrechten. Met dit onderwerp willen zij de kinderen bewust maken van hun rechten.


Claudia de Niet (tweede van rechts)

UNESCO-school
Hogeschool Inholland Den Haag is sinds 2010 een UNESCO-school. Een UNESCO-school wil leerlingen vertrouwd maken met het gedachtegoed van UNESCO, zoals met vrede en mensenrechten, duurzaamheid, (wereld)burgerschap en intercultureel leren. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival past hier dan ook mooi bij.

Meer info en foto’s vind je op de website van KRFF.