Den Haag,
22
maart
2018
|
13:49
Europe/Amsterdam

Koninklijke bijeenkomst World Class The Hague 2018

bijeenkomst+met+Koning+Abdullah_20+mrt+2018

“Each of you has a role to play, also. Take what you learn here in World Class, and put it to work to your community, your classroom, your sports groups, your workplace.” Met deze woorden sprak de Jordaanse koning Abdullah II afgelopen dinsdag de studenten van World Class The Hague 2018 toe.

In het Haagse Diligentia vond afgelopen dinsdag de eerste bijeenkomst van World Class The Hague 2018 plaats. Dit jaar nemen twintig studenten van Inholland Den Haag deel aan de zesde editie van de World Class. De studenten zijn afkomstig van de opleidingen Social Work (Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) en Creative Business ((International) Media en Entertainment Management) en Business Studies. Willem Post, expert op het gebied van Amerikaanse politiek, is ook dit jaar de drijvende kracht achter het project, samen met oud-burgemeester Jozias van Aartsen, initiatiefnemer van de World Class.

Koninklijk bezoek uit Jordanië
De koning en koningin van Jordanië waren op uitnodiging van Koning Willem-Alexander voor een tweedaags bezoek in Nederland. Als onderdeel van dit bezoek hield Koning Abdullah II een toespraak en ging hij in gesprek met studenten van World Class The Hague. De Jordaanse koning benadrukte het grote belang van respect in de omgang met andere culturen en godsdiensten. In eigen land is de koning een warm pleitbezorger voor verdraagzaamheid en respectvol met elkaar samen leven. De koning vroeg de aanwezige studenten argwanend te zijn ten opzichte van degenen die haat en exclusiviteit prediken. Het vraagt inzet van allen om de problemen in het Midden-Oosten het hoofd te bieden. De koning deed een gepassioneerde oproep aan de aanwezige jongeren om het verschil te maken.

Speech koning Abdulla II
"I know, from the fact that all of you are here today, that you all care about global problems. Each of you, and other young men and women around the world, can take that concern and make a difference. It is you who can energise the international community to act on our shared values, whether in supporting sustainable development, or addressing environmental threats, or finding inclusive political solutions to the regional conflicts that have caused desperate refugees to flee.

So use your knowledge and technologies as paths to a better world. And let your shared values illuminate the way ahead. And help us all walk away from disrespect and ignorance. Take the world in a better direction, and help shape  and developers; the artists the writers; the teachers-to-be, founders of start-ups; the innovators and the influencers.the better future you all truly deserve."

Lees de volledige speech, gepubliceerd in de Jordan Times.

De studenten waren zeer onder de indruk van de toespraak. "Wat een inspirerende boodschap. Ik neem me vaak voor iets te betekenen voor de maatschappij, maar nu ga ik het echt omzetten in daden", aldus Susana Kohlhaas, studente International Media and Entertainment Management.

Na afloop van de toespraak van de Jordaanse Koning spraken IMEM-studenten Léon, Jade en Dinette met Willem Post en bedankten hem voor de mogelijkheid om deel uit te kunnen maken van deze prestigieuze World Class. Daarbij deden ze hem een suggestie aan de hand om tijdens de meet & greet met de studenten van de andere kennisinstellingen te komen tot een verdere verdieping van de besproken thema's. Dit werd omarmd door Willem Post en wordt wellicht bij een volgende World Class bijeenkomst al ingevoerd.

Wat een indrukwekkende toespraak. Normaal praat ik honderduit, maar nu ben ik even helemaal stil. 
Ilse Tap, student Social Work (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)

World Class The Hague
World Class The Hague is een initiatief van de gemeente Den Haag en is gericht op het versterken van de betrekkingen tussen de stad van vrede en recht en haar studenten. Studenten van verschillende Haagse instellingen voor hoger onderwijs krijgen de kans om meerdere keren per jaar lezingen bij te wonen van gerenommeerde sprekers in het kader van ‘Den Haag, stad van Vrede en Recht’.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.