Haarlem,
23
november
2017
|
13:42
Europe/Amsterdam

Kort nieuws 23 november 2017

Rugbyende docent-onderzoeker wint met Oranje, gezondere peutermonden dankzij Mondzorgkunde, banen- en stagemarkt in de Johan Cruijff ArenA en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Eerstejaars winnen Media Hackathon
Een mooie prestatie: in het eerste jaar van je opleiding Technische Informatica al een hackathon winnen! Jeroen Groeneveld ontving begin deze maand de eerste prijs tijdens de eerste Media Hackathon van Noord-Holland, een evenement voor developers. Hij won een Apple MacBook Air. Medestudent Thijs Bouwes ging er met de tweede prijs vandoor, een Oculus Rift vr-pakket. De studenten, die beiden bij Inholland Alkmaar studeren, ontwikkelden de beste ideeën op basis van data die de organisatie van het evenement aanleverde. Bekijk hieronder de aftermovie.

Career Xperience in Johan Cruijff ArenA
Voor snelle beslissers die op zoek zijn naar een baan: morgen, vrijdag 24 november, is in de Johan Cruijff ArenA de Career Xperience. Inholland is een van de organisatoren. Bedrijven uit allerlei sectoren komen er graag in contact met werkzoekenden op vmbo-, mbo- en hbo-niveau uit de regio Amsterdam. Er is voor ieder wat wils: fulltime en parttime banen, bijbanen, stageplekken, opleidingen en begeleiding. Gezien de hoeveelheid openstaande vacatures, is de kans klein dat je met lege handen naar huis gaat! Er zijn cv-dokters en LinkedIn-adviseurs en is er een professionele profielfotograaf aanwezig die een digitale pasfoto maakt voor je cv. Meer informatie is te vinden op www.careerxperience.nl.

Veiligheid en verlichting
Wetenschappers hebben nog veel vragen over de relatie tussen verlichting en sociale veiligheid. Daarnaast bieden technische ontwikkelingen nieuwe mogelijkheden met 'slim' en energiezuinig licht. Hoog tijd voor een seminar over het onderwerp 'Veiligheid, licht en buitenruimten', vonden de opleiding Integrale Veiligheidskunde van Inholland Rotterdam en de Stichting Veilig Ontwerp en Beheer enige tijd geleden. Inholland-alumnus Rens Steenbruggen gaf een presentatie over zijn afstudeeronderzoek naar veiligheidsperceptie en situationele criminaliteitspreventie in de omgeving van metrostation Maashaven. Hierna volgde een zogeheten schouw van dit stationsgebied. Lees hier (pdf) een verslag van het seminar.

Docent-onderzoeker rugbyt voor Oranje
Mark Wokke, r
ugby-international en docent-onderzoeker bij Inholland, was de afgelopen weken in Moldavië en Zwitserland met de nationale selectie Heren15s. Dit als onderdeel van de Rugby Europe Trophy Poule 2017-2018. Hoger doel daarbij was kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2023. De Heren15s wonnen van met 7-59 van Moldavië. Tegen de Zwitsers werd het nog spannend, maar de Nederlanders wisten met 27-30 te winnen! Als Mark Wokke niet op het veld in de weer is voor Oranje of de Castricumse vereniging Cas RC, is hij docent-onderzoeker bij Inholland Composites in Alkmaar. Volg de nationale selecties op de Facebook-pagina van Rugby Nederland!

Gezonde peutermonden
Binnen het project Gezonde Peutermonden startte eerder dit jaar een preventieprogramma dat de mondgezondheid van peuters moet bevorderen. Kern van het project is de inzet van een zogenoemde mondzorgcoach op het consultatiebureau. De opleiding Mondzorgkunde van Inholland en de Hogeschool Utrecht werken in het project samen het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), GGD’s en mondzorgpraktijken. Er doen vierhonderd kinderen mee aan het onderzoek. De opleiding Mondzorgkunde levert docenten als mondzorgcoaches en de opleidingsklinieken dienen binnen dit project als verwijspraktijk bij gevorderde cariës. Zowel docenten als studenten doen zo kennis en vaardigheden op met innovatieve preventieve interventie.

Programma alumnidag MANP '18 deels bekend
Op vrijdag 9 maart 2018 organiseert de masteropleiding Advanced Nursing Practice haar jaarlijkse alumnidag in Amsterdam. Deze is toegankelijk voor alle verpleegkundig specialisten (VS) van Nederland. De eerste programmaonderdelen zijn bekend. Hans Springer gaat in op de toekomstige veranderingen in de specialismen van de VS. Een ervaren senior coach vertelt hoe je van stress naar meer energie en balans kunt komen in je werk. Er zijn tips en tricks over projectleiding en samenwerking, en een pitch over het werk van een VS op de spoedeisende hulp. In de middag is er een keur aan workshops, waaronder een over presenteren. Het farmacotherapieteam van VUmc geeft een workshop over het onderwerp (party)drugs. Meld je aan of lees updates over de dag op Facebook.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.