Haarlem,
29
maart
2017
|
14:09
Europe/Amsterdam

Kort nieuws

Een MEM-studente bij Mattie en Wietze in de uitzending, vakanties boeken met een 'dating-app', Ombudsman heeft kritiek op communicatie DUO, bijzondere masterclasses voor Haagse studenten, en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Mattie en Wietze
MEM-student Maxime Mooij loopt stage bij Q Music en heeft geregeld dat Mattie & Wietze een interview houden met medestudent Deirdre van Riel over haar buitenlandervaring. Deirdre is voor haar opleiding in Berlijn en woont op een studentencampus in Oost-Berlijn. Het interview met Deirdre is te beluisteren vanaf 2.37 minuten. Het interview heeft betrekking op een artikel over hoe populair Nederland is bij buitenlandse studenten. In het interviewtje wilden de dj’s weten hoe het juist andersom is.

 

 
 

Vakantie-app naar idee van Reiswerktalenten uitgebracht
Reisorganisatie TUI presenteert de webapp Travellr, waarmee gebruikers op een aansprekende, Tinder-achtige manier hun volgende vakantiebestemming kiezen. Ze swipen door Instagramfoto's van duizenden echte vakantiegangers en krijgen zo een match met drie bestemmingen. Twee oud-studenten van de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs (HTRO) bij Inholland Diemen, Sander Disveld en Ilona Frenaji, stonden aan de basis van de app. Samen met HTRO-studenten van andere hogescholen werkten ze eraan tijdens de Reiswerk Studenten Challenge in mei 2016 in Macedonië. De groep won er de prijs voor productontwikkeling mee. Edwin Hof, Digital Director TUI Benelux: “We willen met onze digitale communicatie de millennials aanspreken. Door samen met hen een idee van A tot Z uit te werken, weten we dat deze nieuwe manier van vakanties ontdekken, in lijn ligt met wat zij willen gebruiken." Probeer de app uit met je smartphone of tablet.

Ombudsman: slechte communicatie DUO zorgt voor meer schulden 
Volgens de Nationale ombudsman zou DUO studenten persoonlijk moeten bellen om ervoor te zorgen dat hun schulden niet verder oplopen. De helft van de (oud-)studenten met een betalingsachterstand komt in aanraking met een deurwaarder. Ze weten niet dat er een probleem is met de aflossing van hun studielening of hebben hun ov-kaart niet op tijd stopgezet. Dat stopzetten moeten studenten zelf regelen. Zestigduizend van hen doen dat jaarlijks te laat, wat een boete oplevert van 150 euro per maand. De Nationale ombudsman noemt het huidige systeem van DUO “onlogisch” en “op zich al een bron van schulden”. De organisatie en de studenten begrijpen elkaar niet, stelt hij: het taalgebruik is te ambtelijk en de mails verdwijnen in de vergetelheid. Hij geeft ook de studenten tips mee: Zorg dat DUO je telefoonnummer heeft en hou je e-mailadres actueel. En bovenal: stop je ov-kaart direct bij afstuderen of beëindigen van de studie.

Rotterdamse docent publiceert bundel met sfeervolle verhalen
Paul de Jong is docent bij het Domein Creative Business van Inholland Rotterdam. Hij schrijft al korte verhalen sinds zijn middelbareschooltijd en put daarbij uit zijn eigen leven. Nu publiceert hij de bundel De dodenverzorger en andere verhalen. In deze sfeervolle en mysterieuze zes verhalen worden de verschillende hoofdpersonen op onverwachte wijze geconfronteerd met de dood in al zijn gedaanten. Alle verhalen kennen een onvoorspelbaar einde. In 'Cel' komt de hoofdpersoon terecht in een politiecel, in 'De ayahuasca-ceremonie' neemt de hoofdpersoon deel aan een geheimzinnig ritueel en ziet beelden over een toekomst na de dood.

Ov-weekkaart straks ook op zondagavond geldig?
Wellicht mogen alle studenten straks op zondagavond gratis reizen met het openbaar vervoer, ook als ze een ov-weekkaart hebben. Dat zeggen de betrokken ministeries tegen het ANP. Als studenten in het weekend naar hun ouders gaan en op maandagmorgen naar college reizen, dan komen ze in de drukke ochtendspits terecht. Om ze uit de spits te halen, is het verruimen van hun ‘reisrecht’ misschien een oplossing. Daarover zijn minister Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur in overleg met de ov-bedrijven. Een uitgewerkt plan is er nog niet. 

 


 

 

  
Geselecteerde studenten World Class The Hague met medewerkers van Inholland Den Haag

World Class The Hague 2017
Medio maart is de World Class The Hague, een initiatief van de Gemeente Den Haag, weer van start gegaan. Een groep geselecteerde studenten van Inholland Den Haag (waaronder studenten van de domeinen GSW, CRB en BFL) krijgt samen met studenten van andere hoger onderwijsinstellingen uit de stad de kans om een jaar lang bijzondere lezingen en masterclasses van internationale prominente gastsprekers bij te wonen. De kick-off bijeenkomst op de Haagse Inhollandlocatie was op 9 maart met Willem Post, Internationaal Adviseur van de gemeente. In voorgaande jaren kregen deelnemende studenten onder meer college van Madeleine Albright (oud-minister van Buitenlandse Zaken VS) en voormalig burgemeester Jozias van Aartsen.

Studenten onderzoeken duurzaamheid Schoemaker Plantage
De Schoemaker Plantage is duurzaam, maar hoe duurzaam eigenlijk precies? Dat onderzoeken zeven Inholland-studenten van de opleiding Landscape & Environment Management van Inholland Delft. Docent Ted van der Klaauw en student Rik Jansen vertellen erover in een blog op de website van het bedrijf.

Experiment Windesheim: bepaal zelf de toetsdatum
Heb je nog drie hoorcolleges te gaan, maar denk je al klaar te zijn voor de toets? Bij vijf opleidingen aan de Hogeschool Windesheim kun je hem al wat eerder maken. De opleidingen verpleegkunde, technische bedrijfskunde, communicatie en de lerarenopleidingen aardrijkskunde en lichamelijke opvoeding zijn nu al aan de slag gegaan met de pilot.Dit zorgt voor meer spreiding in de toetsen, waardoor de studiedruk verlaagd wordt. Flexibilisering staat al langer op de agenda in het hoger onderwijs. Er zijn onder meer experimenten met het betalen van collegegeld per vak en het uitdelen van tegoedbonnen die studenten bij verschillende onderwijsinstellingen kunnen inwisselen. Het is aan het nieuwe kabinet om hier verdere besluiten over te nemen.

Wandelpad bij Inholland Haarlem tijdelijk afgesloten
Studeer of werk je bij Inholland Haarlem? Vanwege het nieuwbouwproject vlakbij het pand is het wandelpad langs het spoor, richting station Overveen, van 3 april tot 15 mei volledig afgesloten. Dit in verband met infrastructurele werkzaamheden.

De alternatieve route is ongeveer negen minuten lopen tussen station Overveen en Inholland. Op de Facebook-pagina van Inholland Haarlem vind je de routebeschrijving.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Foodpath to Inholland Haarlem temporarily closed
Do you study or work at Inholland Haarlem? Because of the nearby construction project the footpath along the tracks (to train station Overveen) will be closed from April 3rd until May 15th.

The alternative route takes around 9 minutes on foot between station Overveen and Inholland. Check the Facebook page of Inholland Haarlem for the detailed directions.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.