Haarlem,
03
juli
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

Kort nieuws 3 juli 2017

Delftse studente zet nieuw wereldrecord ultraskate neer, lector vertelt over ongelukken veroorzaakt door de politie, een warm 'Welkom' voor Rotterdamse studenten, en meer in dit korte nieuwsoverzicht.

Nieuw wereldrecord ultraskate
Saskia Tromp, studente Landscape and Environment Management bij Inholland Delft, deed 1 juli mee aan Dutch Ultraskate 2017 op de wielerbaan in Spaarnwoude. En met succes! Ze behaalde haar doel om in 24 uur meer dan 367 km (228 mijl) te skaten - hiermee verbrak ze het oude wereldrecord dames. Ultraskate is de ultieme test voor de longboarder die zijn eigen fysieke en mentale grenzen wil verkennen. Het simpele concept: skate zoveel mogelijk kilometers binnen 24 uur. Saskia: "Longboarden is mijn passie! Ik startte hiermee toen ik begon met de opleiding LEM, zo'n 3,5 jaar geleden. Vorig jaar heb ik mijn grenzen verlegd naar Long Distance Pushing (LDP), oftewel langeafstandsskaten." Lees meer over deze bijzondere sport op de website van Dutch Distance Skaters.

Tim Stolker zegt: bedankt!
Vierdejaars student Civiele Techniek Tim Stolker beklom afgelopen maand wel drie keer de Mont Ventoux op zijn racefiets. Dat deed hij voor het initiatief Klimmen tegen MS! De doorzetter bedankt iedereen: ''Het is gelukt! Maandag 5 juni heb ik drie keer de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen tegen MS. Het was zeer zwaar, maar elke pijn was meer dan de moeite waard! En voor mij was die pijn maar een dag. Het was een geweldige ervaring om samen met al die mensen te 'vechten', allemaal met hetzelfde doel: te vechten tegen MS! En ik deed het niet alleen. Alle steun van donaties, berichten of andere steun, bracht me op die berg!" Tim vertelt dat er 3.660 euro werd verzameld, veel meer dan hij vooraf hoopte. Meer hierover lees je op Facebook.

Warm ‘Welkom’ voor aangemelde studenten Rotterdam
Het studiejaar 2016-2017 loopt ten eind en een nieuwe lichting studenten staat weer te trappelen om te starten bij Inholland Rotterdam. Dit jaar verwelkomt de locatie haar nieuwe studenten met een magazine genaamd ‘Welkom’. Alle aangemelde studenten ontvangen dit magazine als onderdeel van het Boeien en Binden-project. "Het is een feestje om onze bruisende locatie en mooie opleidingen zo verwoord te zien", vindt Inholland Rotterdam. Er komen bijzondere projecten aan bod en het magazine staat vol inspirerende verhalen. Open hier de Welkom.

Lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid in EditieNL
Marnix Eysink Smeets, Inholland-lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, leverde een bijdrage aan het SBS6-programma Editie.nl. In de aflevering van 28 juni 2017 vertelde hij over het hardnekkige probleem van auto-ongelukken veroorzaakt door politieagenten tijdens achtervolgingen. Bekijk zijn bijdrage hieronder.

MOOIe maatschappelijke stage
Nander Krapels, student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, loopt stage bij Stichting MOOI. In het radioprogramma De Goede Zaak op Den Haag FM vertelt hij hierover. MOOI biedt maatschappelijke ondersteuning aan alle kwetsbare burgers in stadsdelen Escamp, Laak en Zoetermeer. Beluister hier Nanders ervaringen op zijn stageplek.

Drukbezochtste ouderavond in Rotterdam ooit
Maar liefst 580 ouders en verzorgers, maar ook aankomende studenten, kwamen op 22 juni nader kennismaken met Inholland Rotterdam en haar opleidingen - dat waren er 130 meer dan vorig jaar. Daarnee was het de drukbezochtste ouderinformatieavond ooit op de locatie. Het auditorium was twee keer tot de nok toe gevuld. De genodigden kregen onder andere uitleg over de belangrijke eerste 100 dagen van de opleidingen en het Kick-Start College. De opleidingen gaven aanvullende informatie en deden bijvoorbeeld een quiz of hadden een professional uit hun netwerk uitgenodigd om te komen spreken. “Fijn dat jullie dit voor ons organiseren", zei een van de ouders. "Ik vind het plezierig om op deze manier de school beter te leren kennen.”

Ritje op duofiets succes bij Mobiliteitshuis Wormerveer
Studenten Verpleegkunde (tweede jaar) en Social Work (vierde jaar) van Inholland Amsterdam rondden hun gezamenlijke interprofessionele project af in Wormerveer. Hun opdracht: in samenwerking met het sociaal wijkteam en de wijkverpleegkundige een mobiliteitshuis opzetten en openen. Dat werd een groot succes. Bekijk hier een video van het project dat enerzijds ouderen laat participeren en anderzijds samenwerking tussen verschillende professionals bevordert.