Diemen,
18
juni
2018
|
12:11
Europe/Amsterdam

Save the date: 15 november

Lectorale rede Diversiteitsvraagstukken door Machteld de Jong

machtelddejong

Een lectorale rede, maar dan anders! Divers in samenstelling, met een wetenschappelijke inhoud, en ruimte voor muziek, verhalen, dromen en debat. In een sfeer die uitnodigt om op een inspirerende manier te praten over vraagstukken die voor ons allemaal belangrijk zijn.

In haar lectorale rede gaat lector Machteld de Jong in op de belangrijkste vraagstukken waar de onderzoeksgroep Diversiteitsvraagstukken zich mee bezighoudt. Wat beweegt jongeren met en zonder migratieachtergrond als het gaat om opleiding en toekomst? Hoe kunnen onderwijsinstellingen ervoor zorgen dat een inclusieve cultuur ontstaat waarin iedereen zich thuisvoelt? Welke voorwaarden zijn nodig om gelijke kansen op succes in het onderwijs en op de arbeidsmarkt te creëren? Wat kunnen we leren van de levensverhalen van jongeren en dit vertalen in goed onderwijs en een postieve onderwijscultuur?

Persoonlijk
Tijdens haar lectorale rede deelt De Jong het podium met personen die zowel privé als in haar werk belangrijk voor haar zijn. Zoals Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en Integratie bij de VU in Amsterdam, Huub Nelis, oprichter van Young Works en co-auteur van het boek Help, onze school is gekleurd!, Harry Doef, directeur van het Leger des Heils in Amsterdam en publicist Mick Matthys.

De Iraanse regisseur, journalist en presentator Bahram Sadeghi, begeleidt het debat met de zaal dat na de rede plaatsvindt. Uiteraard is er ook een rol weggelegd voor de studenten die deelneemn aan de verschillende onderzoeken.

Save the date: 15 november
De lectorale rede van Machteld de Jong vindt plaats op donderdag 15 november 2018, van 14.00 tot 16.30 uur, bij Hogeschool Inholland Diemen. De definitieve uitnodiging en programma volgen binnenkort.

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Anouk Siegenbeek van Heukelom
21
June
2018
Beste Machteld, wat een goed idee om je rede op deze manier te houden. Veel succes met voorbereiden en veel plezier tijdens de rede!
Ellen Reitsema
19
June
2018
Geachte heer/ mevrouw,
Indien mogelijk zou ik graag een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen.
Het onderwerp boeit en inspireert mij al jaren.

Met vriendelijke groet
Ellen Reitsema
06-57029727